Izjava Mugabi Enock Williama o mladinski izmenjavi Active for future

Mugabi Enock William, eden izmed udeležencev je delil svoje misli in občutke glede mladinske izmenjave, ki je potekala v Celju, Sloveniji med 18. in 25. septembrom 2016: »Če se spominjam nazaj, je bilo kot včeraj, toda izkušnja v Celju in ustvarjeni spomini so bili izjemni. Pravijo, da ne veš, kaj zamujaš, dokler tega ne izkusiš. S pomočjo projekta Erasmus+ se je 6 držav srečalo v Celju v sklopu Active for future projekta, ki vključuje države Ugando, Tanzanijo, Kenijo, državo gostiteljico Slovenijo, Romunijo in Bolgarijo. Rezultat povezovanja različnih kultur, socialnega inženiringa, je bilo gojenje novih prijateljstev in poslovnih odnosov. Samo z besedami se ne da opisati razsežnosti hvaležnosti, ki jo čutimo med sabo tisti, ki smo se udeležili mladinske izmenjave v Celju v MCC-ju.

Učenje, deljenje izkušenj in usposabljanje je bilo čarobno in srčno, ki nas je usmerilo v naše življenjske cilje, vse od zamisli do razvoja pobud, do crow fundinga in trženja. Uporabljene različne tehnike, kot je zmešani robot in komunikacijska igra, so vse nasmejale in nas vključile v različne delavnice, člani, razdeljeni po skupinah, so bili odprtih mislih in izvajali svobodno izražanje, z energično in zabavno Sonjo kot vodjo in Tadejem kot udeležencem, je bila mojstrovina. Bili smo priča moči predstavitve in ustvarjalnosti, ki je zaklenila naša srca s predstavitvami. Vse od Venetine življenjske predstavitve metod komunikacij do spremembe obnašanja Glorije in Tadejeve predstavitve o financiranju množic.

Zabavno je bilo vse od majhnih trenutkov, kot so deljenje nasmehov in pogovorov, ki smo jih imeli na sprehodih, ko smo si ogledovali mesto Celje, muzeje, učenje novih besed v slovenščini, kot so špinača, ananas, 2 minutno plesanje v skupinah in da ne pozabimo na »selfije«, ki smo jih posneli posamezno in v skupinah, slovensko juho, vse do velikih trenutkov kot so bili kulturni večeri, ki smo jih označili s kulturnimi potovanji, pokušali različno pripravljeno hrano, plesali, gledali filme, imeli zabave.

Teh nekaj preživetih dneh v Celju v MCC-ju je bilo vrednih tega, saj ni bilo samo potovanje, ampak tudi kaljenje drugih izkušenj, pridobljenih iz znanja, usposabljanja in zabave, ki smo si jo delili, njihova semena so posejana v naših srcih in bomo ambasadorji, kamor koli gremo, Celje pa bo ostalo del nas, skrito v naših žilah in vsa zahvala gre mojim soudeležencem in vodjam ekip za dobro opravljeno delo, domačinom Celja, ki so nas zasuli z ljubeznijo, da ne pozabimo na ekipo Slovenije, Manca, Mia, Eveline in Žakline, za čas, ko so bili z nami vse do našega odhoda. Posebna zahvala gre tudi Sonji, »Facus-u«, Roku, Tadeju in ekipi, cenimo vas.«

 

 

 

Co-fundeed by the Erasmus+ programme         EUROPEAN UNION

 

This project has been funded with the support from the European Commission. This product reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...