Lokalne delavnice v Keniji

V okviru projekta Active for future, so v Nairobiju, Keniji, od 13. do 18. junija 2016, potekale lokalne delavnice. VACK (Volunteer Action for Change Kenya) je izvedla skupno 6 lokalnih delavnic, katere so vodili mladinski delavci, z namenom razviti spretnosti, znanja in sposobnosti mladih, da povečajo svoje možnosti za zaposlitev skozi tako imenovane mladinske pobude. 

Na usposabljanju, ki je potekalo meseca maja 2016 v Keniji, so mladinski delavci pridobili nove veščine in znanje za podporo pri razvoju mladinskih pobud. Le to znanje pa so v okviru lokalnih delavnic tudi nadgradili in prilagodili glede na lokalne potrebe mladih. 

Na prvi delavnici so se udeleženci najprej spoznali, predstavili svoja pričakovanja in strahove,  mladinski delavci pa so jim predstavili koncept treninga in pomen mladinske pobude. Skozi delavnice so nato pridobivali in nadgrajevali znanja komuniciranja, javnega nastopanja, socialnih spretnosti, vodenja projektov, oblikovanja poslovne ideje, finančnega in administrativnega dela, … Delavnic so se udeležili tudi predstavniki mladinskega in agrikulturnega oddelka, kjer so v skupinski razpravi udeleženci lahko izvedeli več o razvoju poslovnega načrta, možnostih financiranja in podpori mladinskih pobud s strani države. Na koncu vsake delavnice so evalvirali učne učinke, opažanja, rezultate in določili naslednje korake.

Udeleženci so nato sami razvili svoje ideje v poslovni načrt, jih s pomočjo mladinskih delavcev dodelali, nadgradili in predstavili skupini. Predstavljene mladinske pobude bodo tako v naslednjih mesecih s pomočjo lokalne organizacije VACK poizkušali tudi izvesti.

 

 

      

 Co-fundeed by the Erasmus+ programme             EUROPEAN UNION

 

This project has been funded with the support from the European Commission. This product reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...