Lokalne delavnice v Romuniji

V okviru projekta Active for future, so v Bukarešti, Romuniji,  od 16. do 22. julija, potekale lokalne delavnice. Romanian Youth Forum je izvedel skupno 2 lokalni delavnii, katere so vodili mladinski delavci, z namenom razviti spretnosti, znanja in sposobnosti mladih, da povečajo svoje možnosti za zaposlitev skozi tako imenovane mladinske pobude. 

Na usposabljanju, ki je potekalo meseca maja 2016 v Keniji, so mladinski delavci pridobili nove veščine in znanje za podporo pri razvoju mladinskih pobud. Le to znanje pa so v okviru lokalnih delavnic tudi nadgradili in prilagodili glede na lokalne potrebe mladih. 

Lokalne delavnice so bile izvedene dne 16.7. in 22.7. V prvi, ki je potekala 16 julijain je bila razdeljena v 3 dvourne dele, kjer so udeleženci najprej pridobili informacije o tem kaj je mladinska pobuda, kako jih lahko oblikujemo in implementiramo. Pomemben del delavnice je predstavljalo skupinsko delo, kjer so bili udeleženci razdeljeni v majhne skupine in so z »brainstormingom« iskali ideje kako izboljšati oz. rešiti probleme s katerimi se srečujejo.  

V drugi,ki pa je potekala 22 julija in je bila razdeljena v 3 dvourne dele, so udeleženci se najprej fokusirali na mladinske pobude in možnosti razvoja poslovne ideje iz nje, nato pa so generirali ideje in razvili 20 novih kot možnosti za nadaljnji razvoj. Po končani generaciji idej so bili udeležencem predstavljeni primeri poslovnih načrtov. 

Skozi delavnice so udeleženci razvijali svojo lastno mladinsko pobudo, jo analizirali,  predstavili ter pripravili načrt za izvedbo. Predstavljene mladinske pobude bodo tako v naslednjih mesecih s pomočjo lokalne organizacije AMSHA poizkušali tudi izvesti.

 

 

      

 Co-fundeed by the Erasmus+ programme             EUROPEAN UNION

 

This project has been funded with the support from the European Commission. This product reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2018

Petek, 22. 3. 2019 Celjski mladinski center ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...