Lokalne delavnice v Tanzaniji

V okviru projekta Active for future, so v Dar Es Salaamu, Tanzaniji,  od 2. julija do 6. avgusta 2016, potekale lokalne delavnice. AMSHA (Amsha institute of rural entrepreneurship) je izvedla skupno 7 lokalnih delavnic, katere so vodili mladinski delavci, z namenom razviti spretnosti, znanja in sposobnosti mladih, da povečajo svoje možnosti za zaposlitev skozi tako imenovane mladinske pobude. 

Na usposabljanju, ki je potekalo meseca maja 2016 v Keniji, so mladinski delavci pridobili nove veščine in znanje za podporo pri razvoju mladinskih pobud. Le to znanje pa so v okviru lokalnih delavnic tudi nadgradili in prilagodili glede na lokalne potrebe mladih. 

Na prvi delavnici so se udeleženci najprej predstavili, se med sabo spoznali, predstavili svoja pričakovanja in dvome, mladinski delavci pa so predstavili namen in cilje delavnic, učni program. Skozi »brainstorming« so preučili situacijo brezposelnosti v Tanzaniji in potrebe mladih v lokalnem okolju. V naslednjih delavnicah so udeleženci spoznali kaj je mladinska pobuda, vlogo mladih pri premagovanju brezposelnosti, se učili o socialnih veščinah, Komunikaciji, predstavitvenih veščinah, ukrepih za boj proti brezposelnosti, … Na koncu vsake delavnice so evalvirali učne učinke, opažanja, rezultate in določili naslednje korake.

Skozi delavnice so udeleženci razvijali svojo lastno mladinsko pobudo, jo analizirali,  predstavili ter pripravili načrt za izvedbo. Predstavljene mladinske pobude bodo tako v naslednjih mesecih s pomočjo lokalne organizacije AMSHA poizkušali tudi izvesti.

 

 

      

 Co-fundeed by the Erasmus+ programme             EUROPEAN UNION

 

This project has been funded with the support from the European Commission. This product reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...