Mednarodna mladinska izmenjava »Active for future«

V Celjskem mladinskem centru, v sklopu katerega deluje tudi informacijska točka Europe Direct Savinjska, bomo med 18. in 25. septembrom 2016 gostili mladinsko izmenjavo »Active for future«, katere se bo udeležilo 36 mladih iz Kenije, Tanzanije, Ugande, Bolgarije, Romunije in Slovenije.

Neformalno pridobivanje znanja in spretnosti je v svetu, kjer delodajalci mladih iskalcev zaposlitve pričakujejo vedno več, eden od najpomembnejših oblik učenja in pridobivanja znanja. Poglobitev, krepitev in širjenje znanja, ki niso ocenjena z veljavnim dokumentom, v zadnjem času pridobiva večjo vrednost in je bistvenega pomena za strokovno in osebnostno rast in razvoj.

Celjski mladinski center je s 1. oktobrom 2015 pričel z izvajanjem dvoletnega projekta Active for future, v katerem sodeluje šest držav, od tega tri afriške.

Cilj projekta Active for future, je razviti spretnosti, znanja in sposobnosti mladih z namenom, da povečajo svoje možnosti za zaposlitev. Na usposabljanju, ki je potekalo meseca maja 2016 v Keniji, so mladinski delavci pridobili nove veščine, znanje za podporo pri razvoju mladinskih pobud. Le to znanje pa ga v okviru lokalnih delavnic tudi nadgrajujejo, prilagajajo glede na lokalne potrebe mladih. 

Udeleženci izmenjave bodo razpravljali o vlogi mladih na trgu dela, predstavljali posamezne vidike zaposlovanja mladih, prenašali znanja in izkušnje in iskali rešitve za izboljšanje njihovega položaja, ogledali si bodo znamenitosti Celja ter se poučili o zgodovini mesta.

Projekt Active for future se odvija v okviru programa Erasmus + in je namenjen mladim iz različnih držav. Tovrstne mladinske izmenjave predstavljajo učinkovito orodje neformalnega in priložnostnega učenja. Mladi ob tem razvijajo svoje kompetence, spoznajo nove kulture, navade ter krepijo vrednote strpnosti in prijateljstva.

 

                        

Co-fundeed by the Erasmus+ programme            EUROPEAN UNION

 

This project has been funded with the support from the European Commission. This product reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...