Mednarodna mladinska izmenjava »Active for future« v Celju

V Celjskem mladinskem centru smo med 18.9. in 25.9.2016 gostili mednarodno mladinsko izmenjavo  »Active for future«, katere se je udeležilo 36 mladih iz Kenije, Tanzanije, Ugande, Bolgarije, Romunije in Slovenije.

Tema izmenjave je bila neformalno pridobivanje znanja in spretnosti je v svetu, kjer delodajalci od mladih iskalcev zaposlitve pričakujejo vedno več. Poglobitev, krepitev in širjenje znanja, ki niso ocenjena z veljavnim dokumentom, v zadnjem času pridobiva večjo vrednost in je bistvenega pomena za strokovno in osebnostno rast in razvoj.

Celjski mladinski center je s 1. oktobrom 2015 pričel z izvajanjem dvoletnega projekta Active for future, v katerem sodeluje šest držav, od tega tri afriške.

Cilj projekta Active for future je razviti spretnosti, znanja in sposobnosti mladih z namenom, da povečajo svoje možnosti za zaposlitev. Na usposabljanju, ki je potekalo meseca maja 2016 v Keniji, so mladinski delavci pridobili nove veščine, znanje za podporo pri razvoju mladinskih pobud. Le to znanje pa ga v okviru lokalnih delavnic tudi nadgrajujejo, prilagajajo glede na lokalne potrebe mladih. 

Udeleženci izmenjave so razpravljali o vlogi mladih na trgu dela, predstavljali posamezne vidike zaposlovanja mladih, prenašali znanja in izkušnje in iskali rešitve za izboljšanje njihovega položaja, ogledali si so tudi znamenitosti Celja ter se poučili o zgodovini mesta.

Projekt Active for future se je odvijal v okviru programa Erasmus+ in je namenjen mladim iz različnih držav. Tovrstne mladinske izmenjave predstavljajo učinkovito orodje neformalnega in priložnostnega učenja. Mladi ob tem razvijajo svoje kompetence, spoznajo nove kulture, navade ter krepijo vrednote strpnosti in prijateljstva.

 

         

    Co-fundeed by the Erasmus+ programme             EUROPEAN UNION

 

This project has been funded with the support from the European Commission. This product reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...