Predstavitev projekta Active for future

Celjski mladinski center je uspešno kandidiral na razpisu programa Erasmus+ in s 1. oktobrom 2015 pričel z izvajanjem dvoletnega projekta Active for future, v katerem sodeluje šest držav, od tega tri afriške.

Cilj projekta, v katerem poleg Celjskega mladinskega centra sodelujejo še Uganda Youth Skills Training Organization iz Ugande, Volunteer Action for Change Kenya iz Kenije, National Management School iz Bolgarije, Romanian Youth Forum iz Romunije in Amsha Institute for Rural Entrepreneurship iz Tanzanije, je razviti spretnosti, znanja in sposobnosti mladih z namenom, da  povečajo svoje možnosti za zaposlitev.

"Neformalno pridobivanje znanja in spretnosti je v svetu, kjer delodajalci od mladih iskalcev zaposlitve pričakujejo več in več, ena od najpomembnejših oblik učenja in pridobivanja znanja. Poglabljanje, utrjevanje in razširjanje znanja, ki se ne ocenjujejo z veljavno listino, v zadnjem času pridobiva vedno večjo vrednost in je bistvenega pomena za strokovno in osebno rast ter razvoj. V okviru projekta bomo tudi usposobili mladinske delavce in jim dali novo orodje, ki se bo lahko uporabljalo pri vsakodnevnih dejavnostih mladinskega dela in bo predstavljalo okolje za spodbujanje zaposlovanja mladih," je povedala Sonja Majcen, vodja projekta.

Co-fundeed by the Erasmus+ programme

EUROPEAN UNION

This project has been funded with the support from the European Commission. This product reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use, which may be made of the information contained therein.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...