Z muzejskim vlakom po Deželi celjski

07.06.2017

Od 22. aprila do 24. junija in od 9. do 23. septembra 2017 se vsako soboto dvakrat na dan zapeljite z muzejskim vlakom na nostalgičen potep med Celjem in Podčetrtkom (Imeno). Skupen projekt Slovenskih železnic, Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia ter kar 21 občin v tem delu Slovenije (Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Kozje, Laško, Podčetrtek, Prebold, Polzela, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Štore, Tabor, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec) je potrdil, da je ta del Slovenije bogat s kulturno umetniškimi in zgodovinskimi znamenitostmi. Zato jih preprosto morate obiskati! 

Pot vlaka vodi skozi pokrajino, ki je bogato posejana s kulturno-umetniškimi in zgodovinskimi znamenitostmi. Odkrijte jih tudi vi!

Z muzejskim vlakom do številnih znamenitosti

Ste vedeli, da je Celje imelo zgrajeno železniško progo pred Ljubljano? 2. junija 1846 je v Celje pripeljal prvi vlak - prvi del proge od Celja do Grobelnega je tudi prva zgrajena železniška proga v Sloveniji. Priložnost za obiskovalce in ljubitelje železnic. Z »muzejcem« je mogoče potovati tudi do številnih drugih zanimivih in atraktivnih turističnih destinacij Savinjske regije in si jih ogledati ali se celo sprehoditi do številnih naravnih in zgodovinskih biserov, ki jih ponuja omenjeno območje.

V Celju lahko tudi prespite v najboljšem mladinskem prenočišču v Sloveniji, MCC Hostlu, ki je prejel ta naziv na tekmovanju Moja dežela – lepa in gostoljubna 2016. Nagrado smo si prislužili zaradi:

  • številnih aktivnosti,
  • primerne lokacije,
  • občutka dobrega ugodja,
  • dobrega sodelovanja z lokalno skupnostjo,
  • vključevanja gostov v različne aktivnosti,
  • brezplačne izposoje koles.

Zato se le ustavite v Celju, prespite v sobi legend ali si privoščite kavico v sproščeni senci MCC Kavarne.

 

Če se radi potepate sami ali z vodnikom - izstopite na vmesnih postajah vlaka in raziskujte Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Rogaško Slatino in ostale manjše kraje. In še marsikaj drugega lahko najdete v Deželi celjski...

Več informacij tukaj.

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...