Predstavitev izobraževanja učiteljem srednjih šol

V sredo,  6.7. 2016 so zunanji trenerji, ki jih je Celjski mladinski center izbral v okviru razpisa, v sklopu projekta Cl@ss, izvedli predstavitev izobraževanja učiteljskemu zboru Srednje zdravstvene šole Celje in Šolskega centra Velenje. Cilj projekta je izobraziti oziroma usposobiti učitelje srednjih šol v mehkih veščinah in te nato uporabiti v praksi pri pouku.

Predstavitev je potekala na osnovi Kolbovega cikla učenja, o čemer so trenerji na usposabljanju v Ostravi veliko govorili in delali. Predstavitev so začeli s kratko vajo, potem vpeljali temo - predstavili temo kompetenc, z učitelji analizirali pomen vaje, povezali s temo, predstavili projekt, njegove cilje, prednosti in obveznosti udeležencev, samo izobraževanje ter lastne izkušnje. Učitelji so bili aktivni in tudi tako že malo začutili, kako bodo potekale stvari vnaprej. Na obeh šolah skupaj je bil projekt predstavljen približno 90 učiteljem, od tega se jih bo okoli 70 vključilo v projekt. Na Šolskem centru Velenje, se bodo izobraževanja udeležili vsi učitelji, kar pomeni okoli 30-35 učiteljev, na srednji zdravstveni šoli Celje pa so se po predstavitvi prijavili samo zainteresirani.

Izobraževanje učiteljev se bo na Šolskem centru Velenje začelo dne 15.8. na Srednji zdravstveni šoli pa dne 23.8. Kot možnost, se navaja tudi krajše usposabljanje za učitelje, ki se avgustovskega izobraževanja ne bodo udeležili.

               

With the support of the Erasmus+ 
Programme of the European Union

 

This project has been funded with support from the European Commission. This publication [communication] reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2018

Petek, 22. 3. 2019 Celjski mladinski center ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...