Uspešna izvedba in udeležba na konferenci "Mehke veščine v formalnem izobraževanju"

Celjski mladinski center je skupaj z Združenjem za socialno pedagogiko in Srednjo zdravstveno šolo Celje, včeraj 8,9, 2017, priredil konferenco z delavnico z naslovom „Mehke veščine v formalnem izobraževanju“.

Konferenca z delavnico predstavlja enega izmed ključnih rezultatov projekta Cl@ss - Competences Learning at Secondary Schools, kjer je Celjski mladinski center v sodelovanju z mednarodnimi partnerji, Srednjo zdravstveno Šolo Celje in Šolskim centrom Velenje, razvil novo metodologijo mehkih veščin poučevanja v srednjih šolah.

Na konferenci smo predstavili:
- ključne rezultate in poudarke iz projekta cl@ss - Competency Learning at Secondary Schools (Sonja Majcen, Celjski mladinski center)
- učenje mehkih veščin skozi perspektivo skupinske dinamike (Alja Zorman, Srednja zdravstvena šola Celje)
- rekleksija vloge strokovnega delavca pri uporabi in poučevanju mehkih veščin (dr. Karmen Mikek, Šolski center Velenje)
- teorija implementacije metodologije učenja mehkih veščin in prostori izkustva v vzgoji in izobraževanju (dr. Andreja Grobelšek, Srednja zdravstvena šola Celje)
- spletna platforma z naborom aktivnosti - možnosti in priložnosti za uporabo pri delu v šoli (mag. Katja Kolenc, Celjski mladinski center)
- izkušnja vključenosti v proces vpeljevanja metodologije učenja mehkih veščin v delo učitelja in primeri dobre prakse - različni prispevki (Danica Artnak, Maja Basle, mag. Monika Brglez, Marija Bec, Danijel Berden, vsi Srednja zdravstvena šola Celje)

40 udeležencev, primarno učitljev osnovnih in srednjih šol ter profesorjev iz fakultet, je v cprvem delu kativno sodelovalo pri izvedbi aktivnosti, za katero se je izkazalo, da je konferenci prinesla sproščeno skupinsko dinamiko in smo na podlagi le te v drugem teoretičnem delu lahko konstruktivno predstavili in sooblikovali diskurz, ki se je nadaljeval tudi po končanem uradnem delu ob pogostitvi.

V kolikor bi radi izvedli več o vsebinskem delu ali se vpisali v brezplačno platformo, kjer lahko dostopate do primerov aktivnosti, nas prosim kontaktirajte na naslov katja.kolenc@mc-celje.si.
 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...