Afriški ritmi za otroke-Djemberaja

Sobota, 9.6.2018 ob 10:00 uri
Celjski mladinski center

Bobnanje sprošča, razvija motoriko, posluh za ritem, individualno izražanje in skupinsko ustvarjanje, vzpodbuja kreativnost ter neverbalno komunikacijo.

Zato bomo v mladinskem centru izvedli bobnarsko delavnico za otroke v soboto, 9.6.2018 ob 10:00 uri.

Otroci najprej z ritmičnimi igrami spoznajo različna tolkala in njihove zvoke. Skozi posnemanje in poslušanje se učimo osnovne udarce, enostavne ritmične fraze in skupaj ustvarimo preproste ritmične motive. Komunikacija poteka na zabaven in dinamičen način, zahtevnost pa je prilagojena posamezniku in skupini.

Delavnice so primerne za otroke starosti 6 do 12 let, zaradi omejenega števila instrumentov so obvezne prijave na djemberaja@gmail.com.

Delavnico vodi Andrej Zobarič, ki pravi:

"Glasba in ritem me privlačita odkar pomnim. Tako ni naključje, da od takrat, ko sem se prvič srečal s kraljem afriških bobnov, nisem nikoli zares nehal udarjati po koži. Djembe daje širok spekter zvokov, mavrično obarvano ritmiko in možnost neomejenega izražanja. Obiskoval sem različne delavnice domačih in tujih tolkalskih mojstrov, sam pa sem jih je že izvajal v vrtcih in šolah, turističnih centrih, mladinskih in socialnih ustanovah ter kulturnih prireditvah."

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2018

Petek, 22. 3. 2019 Celjski mladinski center ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...