DIFIfest 2012

Peti festival kratkega dijaškega filma bo potekal 11. in 12. oktobra 2012 v organizaciji Mestnega kina Metropol Celje, Celjskega mladinskega centra in festivala 3-Kons. Sestavljen bo iz video delavnice ter tekmovalnega in spremljevalnega dela.

VIDEO DELAVNICA, od 4. do 6. 10. 2012

Namen festivala je spodbuditi in predstaviti kreativnost mladih, izobraževati in vzgajati o filmski umetnosti. V ta namen organiziramo delavnico, kjer bodo mentorji videa prijavljene vodili skozi proces nastajanja filma: od načrta, scenarija, snemanja do montaže in avtorizacije. Filmi, ki bodo nastali na delavnici, bodo uvrščeni v spored festivala (tekmovalni ali spremljevalni del). Na delavnico se prijavite s priloženim obrazcem, ki ga izpolnjenega pošljite na e-naslov info@kinometropol.org ali po pošti na naslov Mestni kino Metropol, Stanetova ulica 15, 3000 Celje.

Filmska delavnica bo potekala od 4. do 6. oktobra 2012 in bo za udeležence brezplačna.

Število udeležencev je omejeno (največ pet ekip z največ tremi člani), zato pohitite s prijavami.

TEKMOVALNI DEL

Tema tekmovalnega dela je »Hočem«.

Posamezniki ali skupine lahko prijavite enega ali več filmov. Sodelujete lahko dekleta in fantje med 14. in 20. letom starosti. Priporočena dolžina posameznega filma je 5 minut, posamezni film ne sme biti daljši od 7 minut. Žanrskih omejitev ni.

V primeru, da pošiljate več filmov, naj bo vsak na svojem mediju in vsak naj ima svojo prijavnico.

Izbor filmov, ki bodo uvrščeni v tekmovalni del, bo opravil selektor festivala, ocenila jih bo žirija. Filmi, ki se ne bodo uvrstili v tekmovalni del, bodo prikazani v spremljevalnem delu.

Razčlenitev teme

Hrepenenje po – predvsem materialnih – dobrinah zaznamuje naša življenja. Ne želimo, temveč zahtevamo več, bolje … Tudi v odnosih težko zadovoljimo svoja pogosto nerealna pričakovanja. Kritični smo do drugih in sebe. Ko dosežemo želeno, je zadovoljstvo največkrat kratkotrajno. Hočem je duh časa.

Filme in prijavnico (v prilogi) pošljite na naslov: Mestni kino Metropol, Stanetova ulica 15, 3000 Celje. Filmi naj bodo na DVD-ju v formatu MPEG2. Napisi in dialogi naj bodo v slovenskem jeziku ali naj imajo slovenske podnapise. Zadnji rok za sprejem filmov je ponedeljek, 8. oktober 2012.

Kosovela bomo podelili filmu, ki bo prejel nagrado žirije in filmu, ki bo prejel nagrado občinstva.

SPREMLJEVALNI DEL je namenjen vsem, ki ste že posneli film, a ta ne ustreza razpisnim pogojem, in tistim, ki se ne želite ali ne uspete omejiti tematsko ali časovno (omejitev za tekmovalni del je 7 minut). Ker gre za festival kratkega dijaškega filma, filmi vendarle naj ne bodo daljši od 30 minut. Leto nastanka filmov naj ne bo starejše od 2011. Zaželeno je, da so v odjavni ali najavni špici navedeni: naslov, avtorji, termin in lokacija snemanja. Filme spremljevalnega programa bomo prikazali po tekmovalnem delu festivala v okviru predpremiere.

      

Festival kratkega dijaškega filma DIFIfest 2012 vsebuje&ponuja:

1. javno projekcijo s posebnim programom (predpremiera) kratkih dijaških filmov – Mestni kino Metropol, četrtek, 11. oktober 2012, ob 19. uri
2. projekcijo (premiera) filmov, uvrščenih v tekmovalni del v okviru Festivala 3-Kons – Mestni kino Metropol, petek, 12. oktober 2012, ob 9. uri
3. podelitev kosovelov, dveh nagrad za najboljša filma – po izboru občinstva in izboru strokovne žirije
4. izdajo vseh filmov na DVD-ju
5. projekcijo izbranih filmov na posebni filmsko-glasbeni prireditvi ob kulturnem prazniku – Mestni kino Metropol, februar 2013
6. prikaz izbranih filmov na Festivalu urbane kulture Celje, avgust 2013

Organizator DIFIfesta: Aleš Brod

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...