Teden seminarjev

Kitarski seminar z Juretom Golobičem - ponedeljek 20.04 ob 17.00 h v MCC

V ponedeljek, 20. aprila se boste lahko seminarjev udeležili vsi ljubitelji kitare, ki bi svoje znanje na področju kitare radi razširili. Prvič pri nas v Celju bo svoje znanje z vami delil Jure Golobič.

Predavatelj Jure Golobič velja za enega najboljših kitaristov pri nas ta hip. Je odličen studijski in koncertni glasbenik, ki svoje kitarsko znanje predaja naprej že vrsto let v svoji glasbeni šoli. Njegovo bogato glasbeno pot so tlakovale številne glasbene skupine in sodelovanja (Omar Naber, The Stroj, Katie Melua, BB Teater, Makeup2, Evil Eve, CoverLover, Anavrin, Nika Zorjan in mnogi drugi), svoje znanje pa je nedvomno kronal s šolanjem na elitni ameriški glasbeni akademiji Musicians Institute v Los Angelesu v ZDA.

Več o Juretu  in njegovem delu najdete na njegovi spletni strani: http://www.juregolobic.com/

Kaj boste izvedeli na seminarju:

Jure Golobič vas bo v svoji kitarski kliniki popeljal vse od osnov pravilnega držanja kitare, sproščenosti pri igranju, prvih melodij in akordov, do bolj zahtevnih konceptov improvizacije. Poudarek bo na občutkih v glasbi in kako se lahko s kitaro in glasbo izražamo. Klinika je primerna tako za popolne začetnike kot tudi profesionalne kitariste in glasbenike.

Čas trajanja: od 17.00-19.00 v dvorani MCC

Udeležba na klinikah : 20€ /na dan dogodka 24€

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

Managment v glasbi z Alešom Uranjekom - torek 21.04. ob 17.00h v MCC

V torek, 21.04 bodo prvič pri nas potekala zanimiva predavanja na temo  managementa v glasbi, ki jih bo z vas pripravil Aleš Uranjek.

Aleša Uranjeka poznamo kot ustanovitelja in nekdanjega člana skupine Šank Rock, 30 let svoje kariere pa se ukvarja tudi z glasbenim managementom, marketinogm, bookingom, promocijo, PR-jem in organizacijo koncertov, zasledili pa smo ga lahko tudi v odmevni oddaji X-factor v vlogi žiranta. Ime Aleš Uranjek lahko povežemo z najprepoznavnejšimi in najuspešnejšimi imeni v glasbeni industriji saj je med drugimi sodeloval z Alyo, Tabu, Maginificom, Tinkaro Kovač, 6packČukurjem, Roknbandom, Pero Lovšinom, Zoranom Predinom, Anjo Rupel, Tony Cetinskim, Bajago in drugimi.  Trenutno pa pod okriljem njegove glasbene agencije Uran delujejo skupine Parni Valjak, Dan D, Muff, Jinx, CoverLover in mnogi drugi.


Kaj boste izvedeli na seminarju:

Kako deluje naša glasbena industrija, kako poteka uspešno trženje skupine in kaj je najpomembnejše delo glasbenega managerja - vse to boste lahko izvedeli od enega najprepoznavnejših in najpomemembnejših glasebnih managerjev in glasbenikov v slovenskem glasbenem prostoru

Več o Alešu  in agenciji Uran najdete na povezavi: https://www.facebook.com/agencijauran

Čas trajanja: od 17.00-19.00 v dvorani MCC

Udeležba na klinikah : 20€ /na dan dogodka 24€

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

Risarski seminar z Dolores Ponoš - sreda 22.04. ob 17.00 v MCC

V sredo, 22.04 se boste lahko seminarjev udeležili vsi ljubitelji risanja in slikanja, ki bi svoje znanje na tem področju radi dodatno poglobili.

Dolores Ponoš velja za eno najboljših hiper-realističnih portretistk pri nas ta hip. O njej smo lahko zasledili nemalo člankov in oddaj v katerih so bili predstavljeni njeni neverjetni in fotorealistični portreti. Njeno risarsko znanje temelji na neklasičnih teorijah, ter vrsti let izkušenj, ki jih je pridobila skozi prakso ustvarjanja, zato vedno stremi k temu, da so njena predavanja zabavna in njeni pristopi ter vaje neklasični in učinkoviti.  Dolores se lahko pohvali tudi z mnogimi zanimivimi sodelovanji in sponzorstvi. Njeno ustvarjanje med drugim sponzorira nemško podjetje Faber Castell, Leonardo trgovine in Podjetje Sprout, naročniki njenih del pa vse bolj prihajajo tudi iz tujine.

 

Kaj boste izvedeli na 2h seminarju :

V tokratnem risarskem seminarju se lotili nekaterih zanimivih in drugačnih pristopov uporabe materiala. Izpostavljeni ne bodo samo portreti temveč tudi pokrajinske in druge motivke. Dobili boste vaje s katerimi si boste lahko doma sami pomagali in odkrili katera risarska tehnika je vam najbližja in najzanimivejša. V drugem delu se bomo nekoliko bolj poglabljali v specifične dele senčenja, ki pogosto predstavljajo težave. Izvedeli boste zanimiva in univerzalana pravila, ki jih lahko uporabite v vaši sliki, ne glede na to v katero motiviko se podajate. Nazadnje bo še sledil pogovor o prvih začetkih prodaje del , kako postaviti ceno svojem delu in kako uspešno prodajati svoje izdelke.

Delavnice so primerne tako za začetnike kot tiste ki se ukvarjate s risanjem bolj profesionalno!

S seboj lahko prinesete vaša dela, ki jih ob koncu predavanj skupaj pregledamo.

Več o Dolores in njenih delih najdete na spletni strani: www.portret.si
Čas trajanja: od 17.00-19.00 v dvorani MCC

Udeležba na klinikah : 20€ /na dan dogodka 24€

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

Fotografski seminar z Rokom Tržanom - četrtek 23.04. ob 17.00 v MCC

V četrtek,23.04.  se boste lahko seminarjev udeležili vsi ljubitelji fotografije, ki bi svoje znanje na tem področju radi dodatno poglobili ob pomoči vrhunskega fotografa Roka Tržana.

Rok Tržan je profesionalni fotograf, ki se kljub svojim mladim letom lahko pohvali z številnimi sodelovanji in dosežki. Njegovo delo, ki obsega predvsem poročno in oglaševalsko fotografijo, ni cenjeno samo pri nas temveč prejema vse več prepoznovnosti in veljavnosti tudi v tujini. Kot ene izmed njegovih večjih in prepoznavnejših klijentov lahko omenimo Schwarzkopf Professional Austria, Ford, Petrol, Banka Celje, portretne fotografije  dr. Danilo Turk, Mayer McCann, David (Man Fashion Magazine),  Immortal Models in mnogi drugi. 
Več o Roku in njegovem delu najdete na njegovi spletni strani: http://www.roktrzan.com/

Kaj boste izvedeli na 2h seminarju :
Seminar Roka Tržana vas bo popeljal v miselni proces mladega fotografa, ki se zgodi že pred fotografiranjem in je ključnega pomena za nastanek dobrega izdelka.
Udeleženci bodo spoznali, kako se pri ustvarjanju soočiti s strahovi, kako se motivirati, razviti svoj stil in kje poiskati pravo inspiracijo.
Predavanje je primerno za začetnike, profesionalne fotografe in za vse ostale kreativne duše.

 

Čas trajanja: od 17.00-19.00 v dvorani MCC

Udeležba na klinikah : 20€ /na dan dogodka 24€

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

 

Seminar petja z Maticom Nareksom - sobota 25.04 ob 15.00 v MCC

Matic Nareks je priznan vokalist, ki se s svojo karizmatično prezenco ter neverjetnim vokalom pojavlja na odrih tako po Sloveniji, kot tujini že dobrih 12 let. Njegove vokalne sposobnosti in glas so prepričali tudi marsikatere velikane rock glasbene scene bivše jugoslavije s katrimi je tudi sodeloval. Med njegovimi tovrstnimi najodmevnejšimi sodelovanji prav gotovo spadajo Divlje Jagode. Pevsko znanje in tehniko je Matic izpopolnil pri različnih priznanih vokalnih učiteljih, med drugim tudi pri Jaime Venderi. Že vrsto let Matic svoje pevsko znanje predaja naprej svojim učencem, ki pa izhajajo iz različnih žanrskih skupin.

Več o Matic najdete na negovi spletni strani: http://www.maticnareks.com/

Kaj boste izvedeli na 2h seminarju :

Matic Nareks vas bo v pevskem seminarju popeljal skozi čudež petja. Naučili se boste pravilnega ogrevanja  "vokalnega aparata", izvedeli več o sistemu vaj za fleksibilnost, moč in kontrolo.  Spoznali bomo trike in tehnike profesionalcev, s katerim boste lahko prevzeli kontrolo nad svojim glasom in oblikovali svoj stil. V drugem delu pa se bomo posvetili pevskim pripomočkim in mikrofonski tehniki. Na praktičnem primeru bodo redstavljene razlike med ročnimi mikrofoni, katere boste lahko tudi preizkusili.

Seminar je primern tako za začetnike, kot tudi profesionalne pevce in glasbenike.


Čas trajanja: od 15.00-17.00 v dvorani MCC

Udeležba na klinikah : 20€ /na dan dogodka 24€

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavami.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...