Bodi programer

27.09.2018

27.-29.9.2018, med 15:00 in 19:00 uro
Celjski mladinski center

Te zanima začetni tečaj programiranja? Prijavi se na 3-dnevni tečaj, ki ga organiziramo v sodelovanju z Bodi programer. Tečaj bo potekal od 27. do 29. septembra, med 15:00 in 19:00 uro v prostorih Celjskega mladinskega centra. 

Zakaj programiranje? Programiranje je med podjetji v Sloveniji in po svetu vedno bolj iskano in dobro plačano znanje. Podjetja v Sloveniji iščejo strokovnjake tako s formalno, kot neformalno izobrazbo s področja programiranja, tudi programiranja robotov. Digitalizacija in robotizacija se pospešeno uvajata v delovne procese v industriji in v drugih panogah gospodarstva. Podjetja pa zaradi pomanjkanja kadra zaposlujejo tudi začetnike na teh področjih in jih sama dodatno izobražujejo. Bi torej vstopil v svet 21. stoletja in si pridobil ključno znanje za prihodnost?

Na tečaju boš spoznal osnove programiranja v programskem jeziku Java in osnove programerskega razmišljanja. Delavnice v okviru tečaja so pripravljene v sodelovanju s študenti iz FERI-ja in FRI-ja. Cilj tečaja je, da udeleženci tečaja osvojite osnove programiranja, ki vam omogočijo nadaljnje učenje programiranja. Osnov programiranja vas bo učil Luka Srbič.

Govorili bomo tudi o "blockchain in umetni inteligenci". Si želiš videti kako napreduje tehnologija umetne intelligence? Že obstajajo roboti z ‘’človeškimi’’ možgani? Tretji dan tečaja boste udeleženci izvedeli kaj je umetna inteligenca, kje se uporablja ter kakšni so trendi v prihodnosti. Svet umetne intelligence bo na spektakularen način predstavil Ivan Srbič.

Vsi smo slišali za bitcoin, toda le malo jih pozna tehnologijo veriženja blokov (blockchain). S pomočjo zanimive predstavitve bo Žan Magerl predstavil delovanje, nastanek in razvoj tehnologije veriženja blokov ter hkrati primere uspešnih podjetij iz Slovenije in ostalega sveta.

Po končanem tečaju bo vsak udeleženec razumel prednosti programerskih znanj in jasno videl potencial, ki se skriva v tehnologijah, ki so prisotne že danes, a oblikujejo predvsem prihodnost.

Več informacij na: matic@bodi-programer.si.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...