Delavnica Mihe Eriča: linorezi in lesorezi

22.01.2019

Torek, 22.1.2019 in Četrtek, 24.1.2019 ob 18:00 uri
Celjski mladinski center 


LIKOVNA UMETNOSTIN OBLIKOVANJE:


Grafični in likovni delavnici linorezi in lesorezi
pod mentorstvom
akademskega umetnika Mihe Eriča. 

V sklopu projekta Sedma dimenzija, Zavoda Burja, vas vabimo na likovni delavnici z akademskim umetnikom Mihom Eričem, ki bosta potekali v torek, 22. 1. in v četrtek, 24. 1. 2019 ob 18.00 uri, v Celjskem mladinskem centru. 

Vsebina izobraževalnih delavnic: 

Delavnici bosta sestavljeni iz uvodnega teoretičnega in glavnega praktičnega dela.

Teoretični del bo zajemal zgodovino tiska, pomen razmnoževanja podobe, grafike kot obrti in umetnosti ter razvoj grafike v različnih obdobjih in posameznih kulturah. 

Praktični del bo sestavljen iz neposredne predstavitve orodja in načina dela (preša, rezbarski nožki, barva, linolej, papir, valjček). Temu sledi idejna zasnova končnega grafičnega dela posameznega udeleženca delavnice, razvoj ideje in domišljije ter skica. Delavnica bo vključevala tudi neposredno izrezovanje v matrico linoleja in tiskanje pod grafično prešo
na tiskarski grafični papir z zaključnim specifičnim podpisovanjem grafike.

O IZVAJALCU: 

MIHA ERIČ je akademski grafik, ilustrator in glasbenik. Je avtor številnih samostojnih in skupinskih likovnih razstav doma in v tujini. Ustvarja v realistični tehniki, predvsem v grafiki (linorez in lesorez), v svojem delu upošteva izkušnje tako tadicionalne kot tudi sodobne prakse. Avtorja zanimajo drobne naključne sledi, v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije. Likovno ustvarjanje povezuje tudi z glasbo, je namreč član popularne glasbene skupine Prismojeni profesorji bluesa, sodeluje pa tudi z mnogimi drugimi glasbeniki.

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...