Kultura poniževanja

15.12.2017

Petek, 15.12.2017 ob 16:00 uri
MCC dvorana

Si predstavljaš kako se počuti oseba, ki se vsakodnevno sooča z vrstniškim nasiljem na podlagi spolne usmerjenosti ali spolne identitete? Si bi razširil/a svoja obzorja in bi bil/a ti tisti/a, ki bi odigral/a pomembno vlogo pri preprečevanju nepotrebnega nasilja?

Projekt ˝Kultura poniževanja” je sestavljen iz dveh temeljnih stebrov: spletne kampanje in razstav, ki jih spremljajo interaktivne delavnice. Temeljni cilj projekta je povečati prepoznavnost in ozaveščenost o vzrokih in posledicah vrstniškega nasilja -bullyinga in nasilja na spletu – cyberbullyinga, ki ga doživljajo mladi zaradi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete.

Na dogodku bomo otvorili razstavo posterjev in izvedli interaktivno delavnico za mlade na temo preprečevanja vrstniškega nasilja in vrstniškega nasilja na spletu v izvedbi Društva Parada ponosa.

Umetniška dela, ki bodo razstavljena so dela mladih aktivistov, ki uporabljajo plakate kot orodje za prenos in prikaz lastne izkušnje, saj so sami preživeli hude oblike nasilja in bili žrtve različnih oblik diskriminacije in ustrahovanja. Več info.

Vabljen/a!

PRIJAVE na delavnico prejemamo na katja.romih@mc-celje.si.
Vstop PROST.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...