Potopisno predavanje in predstavitev knjige K TALIBANOM IN PIRATOM

11.04.2017

Torek, 11.4.2017 ob 19.00 uri
MCC Kavarna

Vabljeni na potopisno predavanje in  predstavitev knjige K TALIBANOM IN PIRATOM, avtorja Boštjana Šifrarja. Uživali boste  v diapozitivih, ki so nastali na potovanju in v drugih nenavadnih stvareh, ki so se zgodile na Azijski odisejadi. Verjemite, da jih ni bilo malo in navsezadnje tudi naslov  ni  le zgolj izmišljen

Zakaj ne bi  podoživeli 7 mesečno potovanje z motorjem prek centralnbe Azije, Iz Slovenije prek Mongolije, vse do arabskega Omana.

Vsebina knjige je zbirka zgodb, ki so se dogajale po celotnem potovanju. Že hitro na začetku se znajdemo v vojnem Afganistanu, kjer sem bil zajet in osumljen vohunjenja. Po dolgih dnevih zasliševanj in zapletih je zgodba le dobila epilog.

Knjiga je nastala prav zaradi tega, ker po Afganistanu zgodbam še vedno ni bilo videti konca. Kar nekaj krat sem bil na policijskih postajah in sploh vpet v dogajanje med lokalnimi ludmi. Vse skupaj me je pripeljalo do trenutka v Dubaju, kjer sem gledal smrti v oči, že čisto od blizu. Vse to še ni bilo dovolj, bili so še pirati v Omanu, kjer je knjiga končno dobila tudi drugi del naslova in epilog potovanja.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...