Predstavitev društva tabornikov rod II. grupe odredov Celje

18.12.2018

Torek, 18.12.2018, ob 16:00 uri 
Celjski mladinski center  

Taborniki v Sloveniji delujejo kot prostovoljno, nevladno in neprofitno društvo. Njihov glavni cilj je vzgajanje mladih v odgovorne in samostojne odrasle. Prve stvari, ki jih pomislite ob besedi taborniki so najbrž kurjenje ognjev, postavljanje šotora in bivanje v naravi. Seveda vse to v svojem programu pogosto delajo, pa vendar počnejo še toliko drugih stvari.

Športne igre, ustvarjalne delavnice, spoznavanje računalnika, osnove fotografiranja, ekologija, vse te dejavnosti prav tako vsako leto pristanejo v programu.  Seveda pa so za izvajanje vseh dejavnosti pomembni vodniki, ki z opravljenim vodniških tečajem pridobijo potrdilo o usposobljenosti, da lahko vodijo svojo skupino članov. Taborništvo te predvsem pripravi na življenje. Mladi prostovoljci dobijo veliko znanja in kompetenc, ki jih z marsikaterim tečajem ne dobi vsakdo.  Retorika, predstavljanje pred skupinami, organizacija dogodkov, izvedba večdnevnih dejavnosti, logistična priprava… Vse to in še več  taborništvo nudi svojim prostovoljcem  ter v času iskanja zaposlitve pripomore k lažji zaposljivosti.

Če vas zanima, kako taborništvo v širšem pogledu deluje, vas vabimo v torek, 18. 12. 2018, ob 16:00 uri, v Celjski mladinski center, na predstavitev ''Kaj dobim od taborništva''.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...