Projekt KOLEGICE v Celju

10.12.2018

Ponedeljek, 10.12.2018 ob 17:00 uri
Celjski mladinski center 

 

Končuješ študij, pa še ne veš kaj oz. kje boš delala? Si iskalka prve zaposlitve in potrebuješ nekaj pomoči pri vstopu na trg dela? Si želiš mentorskega sodelovanja z uspešno žensko, ki deluje na podobnem poklicnem področju, kot bi tudi ti rada v prihodnosti delovala? Bi rada bolj suvereno vstopila na trg dela?

Če si na zgoraj navedena vprašanja odgovorila pritrdilno, te vabimo, da postaneš del projekta Kolegice in sicer, v ponedeljek, 5.11.2018, ob 17:00 uri, v drugem nadstropju Celjskega mladinskega centra, učilnica Pelikan. 

Kolegice te vabijo, da se jim pridružiš in jesen 2018 preživiš v njihovi družbi. Prijaviš se lahko s klikom na povezavo: https://app.nefiks.si/activity/1082, do 5.11.2018. Sodelovanje pomeni, da ti lahko pomagajo najti mentorico, ki je na poti do svojega kariernega razcveta zasledovala podobne cilje kakor ti. 

Na kratko o Kolegicah 

Na Zavodu Nefiks želijo mladim ženskam − eni izmed najbolj ranljivih skupin na trgu dela − pomagati pri pridobitvi novih kariernih izkušenj. To je bila osnova, na podlagi katere se je leta 2012 rodil projekt Kolegice, ki ga od takrat naprej leto za letom uspešno razvijajo v lokalnem okolju. Delovanje projekta je na praktični ravni zasnovano na podlagi neposrednega pretoka znanja med starejšo uspešno žensko in mlado iskalko zaposlitve, ki je šele na začetku svoje poti. 

Pred srečanji z mentorico se skupina deklet najprej dobiva na sproščenih, a strokovno vodenih tedenskih srečanjih, na katerih udeleženke v družbi svojih vrstnic razvijajo svoj karierni načrt. Poleg tega skupaj načrtujejo dogodke, s katerimi želijo širšo javnost opozoriti na problematiko zaposlovanja mladih žensk, spodbuditi lastno zaposljivost in zaposljivost drugih žensk ter odgovorne organe pozvati k ukrepanju.

Če imaš za njih še kakšno vprašanje, jih kontaktiraj na kolegice@nefiks.si.

Več informacij o projektu je dostopnih na spletni strani Zavoda Nefiks.

 Projekt Kolegice v Celju podpira Urad RS za mladino.

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...