Projekt Sedma dimenzija

16.11.2018

16., 23., 26. november in 3. december 2018, ob 18:00 uri 
Celjski mladinski center 

Ponosno povemo, da Celjski mladinski center, skupaj s Srbskim kulturnim humanitarnim društvom Desanka Maksimović Celje, Študentskim, mladinskim in otroškim centrom Laško - ŠMOCL ter Kulturnim društvom Anton Aškerc Rimske Toplice, sodeluje v projektu Sedma dimenzija, ki ga izvaja Zavod Burja. 


Kaj je projekt Sedma dimenzija? S projektom želimo izvajalci prispevati k večji socialni vključenosti manjšinskih pripadnikov s področja celjske regije. Projekt je namenjen priseljencem, potomcem, partnerjem priseljencev in vsem ostalim, ki so tako ali drugače povezani s poznavanjem različnih kultur, jezikov in navad manjšinskih skupnosti s področja nekdanje SFRJ, živečih v Sloveniji. 

Do konca leta 2019 bomo izvedli več kot 30 izobraževalnih delavnic, v sodelovanju z organizacijami celjske regije ter številnimi uveljavljenimi strokovnjaki. Udeležence bomo spodbudili k razvijanju novih znanj, spretnosti, veščin, ustvarjalnosti, medkulturne zavesti, samoiniciativnosti in učinkovitejšemu iskanju zaposlitvenih in kariernih možnosti. 

Znotraj projekta bomo izvedli usposabljanja na naslednjih področjih: Manjšinska kultura in umetnost, Likovna umetnost in oblikovanje, Digitalne in medijske umetnosti ter Kulturno in projektno vodenje. Ne smemo pozabiti na spletni tečaj MOOC. 

Torej, pester program bo v dvorani Celjskega mladinskega centra potekal od sredine novembra pa vse do začetka decembra, v sledečih štirih razpisanih terminih: 

  • 1. termin: 16.11.2018, ob 18:00 uri. 

O MANJŠINSKI KULTURI IN JEZIKU S PROF. DR. BORISOM A. NOVAKOM 

Uvodna delavnica in predstavitev projekta Sedma dimenzija. Delavnica bo oblikovana kot premislek in razprava o možnosti za plodno sodelovanje dveh pozicij, ki ju nekateri razumejo kot sovražni in medsebojno izključujoči - položaj domačinov in položaj priseljencev. 

  • 2. termin: 23.11.2018, ob 18:00 uri. 

ZAKAJ RAD BEREM, PIŠEM, POSLUŠAM GLASNO IN ŠE KAJ, Z GORANOM VOJNOVIĆEM 

  • 3. termin: 26.11.2018, ob 18:00 uri. 

DOBRE PRAKSE MEDKULTURNIH SOŽITIJ, S PROF. DR. PETRO ROTER

  • 4. termin: 3.12.2018, ob 18:00 uri. 

O MANJŠINAH IN KULTURNIH INTEGRACIJAH, S PROG. DR. MIRANOM KOMCEM 

Več informacij dobite na: info@zavod-burja.si. 

 

 

 

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...