Metodologija za preskušanje kakovosti živil v EU

02.02.2018

Skupno raziskovalno središče Evropske komisije bo ob podpori vsaj 16 držav članic EU in deležnikov razvilo skupno metodologijo za preskušanje kakovosti živil v EU. Sistem, ki naj bi pripomogel k reševanju vprašanj dvojne kakovosti živil, bo na voljo aprila letos. Organi držav EU bodo tako lahko maja začeli koordinirano kampanjo preskušanja. Osnova za preskušanje bo skupna košarica izdelkov, ki se tržijo v večini držav EU, uporabljeni pa bodo kemični in senzorični testi. Prvi rezultati naj bi bili na voljo konec leta 2018. 

Komisija bo poleg tega aprila letos predstavila reformo potrošniške zakonodaje EU, t. i. "New Deal za potrošnike", s katerim bo zavajanje potrošnikov za proizvajalce postalo težje in dražje. 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...