Muzej za mir_vabilo šolam

26.01.2018

Evropsko leto kulturne dediščine 2018

Muzej za mir: evropska zgodba

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Muzej narodne osvoboditve Maribor v okviru evropskega leta kulturne dediščine 2018 organizirata poseben program Muzej za mir: evropska zgodba.

Med februarjem in decembrom 2018 bodo za učence tretje triade in srednjih šol izvedli 60 programov, ki vključujejo delavnice, socialne igre in ustvarjalno učenje. Program traja približno dve šolski uri. Vse aktivnosti  bodo za šole brezplačne.

Program Muzej za mir – evropska zgodba namenjamo razmisleku o temeljnih vrednotah, na katerih sloni sodobna Evropa in ki vodijo delovanje Evropske unije: svobodi, miru, demokratičnosti, blaginji, dobrobiti, solidarnosti in raznolikosti. S pomočjo bogate kulturne dediščine, ki jo v različnih oblikah in virih hrani Muzej narodne osvoboditve Maribor, bodo učenci in dijaki odkrivali in razmišljali, kako so se te vrednote razvijale skozi čas, kaj nam pomenijo danes in kako naj jih ohranimo za prihodnost. Vse to bodo povezali z lokalnimi zgodbami iz preteklosti, ki lahko služijo kot navdih ali vzor, ali pa nas, nasprotno, opominjajo na posledice, če se vrednotam kot posamezniki in družba odpovemo.

Ker je število skupin omejeno, svoj termin rezervirajte pri gospe Silvi Volf, na telefonsko številko 02 23 52 605 ali po elektronski pošti silva.volf@mnom.si.

Vljudno vabljeni!

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...