V Baskijo po nove izkušnje in ideje

Naš Celjski mladinski center, znotraj katerega deluje informacijska točka Europe Direct Savinjska, je na usposabljenje med 7. in 10. septembrom v Bilbao poslal dve udeleženki.

Namen usposabljanja je bilo analizirati potrebe mladih in kar najbolje promovirati aktivno mladinsko participacijo v lokalnih okoljih ter kako efektivno izboljšati socialno varnost in zaposljivost mladih.

Obe sta izrazili navdušenje nad vsebino in načinom dela. Kaj je povedala Mojca, pa si lahko preberete spodaj.

"Ker verjamem, da mednarodno okolje prinaša številne priložnosti za profesionalni in osebnostni razvoj, sem se na izobraževanje v Bilbao, mesto v pokrajini Baskija na severu Španije, podala z velikim zanimanjem.

6-dnevno srečanje, ki so se ga udeležili predstavniki iz dvanajstih evropskih držav, je minilo v sproščenem, a delovnem vzdušju. Po začetnem spoznavanju in pripravi na delo smo poudarek namenili na predstavitvi in spoznavanju dobrih praks pri delu z mladimi v naših lokalnih okoljih. Primere projektov in različnih aktivnostih tamkajšnjih organizacij smo lahko tudi pobližje spoznali. Poleg izmenjave izkušenj smo s skupnimi močmi iskati tudi možne rešitve za pereča vprašanja, povezana z mladimi, med katerimi prevladuje tudi tema zaposljivosti. O tem smo s posebno metodo work cafe v Bilbau razpravljali tudi z lokalnimi predstavniki in mladimi. Ker mi je blizu tema ustvarjalnosti, sem se z veseljem udeležila tudi delavnice o spodbujanju kreativnosti, ki je pomembna tako za mladinske delavce kot mladostnike.

Del srečanja smo posvetili tudi iskanju inovativnih, novih pristopov k mladinskemu delu in načrtovanju mednarodnih in nacionalnih projektov ter pobud za mlade.

Iz Baskije se tako vračam z novimi idejami in poznanstvi, ki jih bom z veseljem uporabila pri svojem vsakodnevnem delu z mladostniki."

Mojca Šipek

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...