Zasedanje ministrov držav EU za izobraževanje, mlade, kulturo in šport

21.05.2018

Jutri, 22. maja 2018, se v Bruslju začenja dvodnevno zasedanje ministrov držav EU za izobraževanje, mlade, kulturo in šport, ki se ga bo v imenu Evropske komisije udeležil komisar Tibor Navracsics.

V torek naj bi ministri za izobraževanje sprejeli dva pomembna dokumenta v zvezi z evropskim izobraževalnim prostorom, ki ga je Komisija predlagala januarja, in sicer Priporočilo Sveta o ključnih kompetencah za vseživljenjsko učenje ter Priporočilo Sveta o spodbujanju skupnih vrednot, vključujočega izobraževanja in evropske razsežnosti poučevanja. Prav tako naj bi sprejeli sklepe Sveta o napredku pri uresničevanju vizije evropskega izobraževalnega prostora. Ministri bodo razpravljali tudi o potencialu, ki ga imajo univerze za regionalno rast ter spodbujanje podjetniških in inovativnih spretnosti in znanj. Ministri, pristojni za politiko mladih, se bodo dotaknili prihodnjih prioritet evropske politike za mlade ter sprejeli sklepe o vlogi mladih pri oblikovanju varne, povezane in složne družbe v Evropi.

V sredo bodo ministri za kulturo razpravljali o dolgoročni viziji glede vloge kulture v EU po letu 2020 in sprejeli sklepe o potrebi umestitve kulturne dediščine v središče politik EU. Ministri za šport pa bodo zaključili srečanje z razpravo o komercializaciji vrhunskega športa in vzdržnosti evropskega modela športa ter sprejetjem sklepov o spodbujanju skupnih vrednot EU s športom.

Celotno sporočilo: http://europa.eu/rapid/press-release_MEX-18-3864_en.htm

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...