Izkušnje Gregorja v EVS - Whatsalp youth, Cipre, MTM Trening

Gregor Novak je v sklopu EVS (Evropska prostovoljska služba) v Lintenštajnu, kjer je v začetku septembra izvajal drugo delavnico v okviru projekta Whatsalp youth. Z mladimi iz alpskih držav je prehodil eno etapo iz Bardonecchia (IT) do Briançona (FR). Imeli so se super in dobro so izpeljali celotno delavnico. Nato je sodeloval na drugem mladinskem projektu Cipre, I-LivAlps v Italiji - Stroppo, kjer so izvajali delavnico na temo socialnih inovacij. Tokrat je bil na delavnici zadolžen za fotografiranje in ustvarjanje protokola ter  predhodno razpiskavo Case study.

Nato je odšel v Salzburg, kjer je imel MTM Trening. Na treningu je bilo res fino, spoznal je prostovoljce iz Avstrije, s katerimi je preživel veliko dobrega časa. Takoj za tem je odšel na letno konferenco Cipre v Insbruck.

Med vsemi projekti so seveda še priprave, urejanje financ za projekte, zaključna poročila, koordinacija itd. Sedaj pa je prišel čas, ko v pisarni zaključujejo projekte, tako da ni več tako stresno.

Kako deluje EVS?
Evropska prostovoljska služba (EVS - European Voluntery Service) je sodelovanje med dvema organizacijama, kateri sta odgovorni za nabor prostovoljcev na svojih projektih. Prostovoljci sodelujejo na projektu EVS preko pošiljajoče organizacije, ki se nahaja v državi od koder prihajajo in gostiteljske organizacije, ki jih gosti v času njihove aktivnosti.

EVS nudi prostovoljske izkušnje v tujini od 2 mesecev do 1 leta. 

Ob koncu svoje prostovoljne službe prejmejo udeleženci “Youthpass“ certifikat, ki bo opisal projekt in potrdil njihovo udeležbo. Poskrbeli bodo za njihovo nastanitev in zavarovanje, pripada pa jim tudi mesečna žepnina za nakup hrane in lastnih potrebščin. Edino stvar, ki bodo mogoče morali delno plačati, so stroški potovanja. 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2018

Petek, 22. 3. 2019 Celjski mladinski center ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...