O EURODESKU

31.01.2020

MREŽA EURODESK

Eurodesk je brezplačni infoservis Evropske komisije, namenjen mladim in tistim, ki z njimi delajo – mladinskim informatorjem in voditeljem, učiteljem, socialnim delavcem, skratka vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi in – seveda – njihovimi vprašanji.

Eurodesk deluje kot mreža, ki jo danes sestavlja že 33 nacionalnih Eurodesk partnerjev, podporna koordinacijska pisarna v Bruslju ter več kot 900 regionalnih in lokalnih partnerskih mladinskih organizacij po vsej Evropi. 

V Sloveniji Eurodesk deluje od leta 2001. Vse enote so med seboj povezane s pomočjo internega komunikacijskega omrežja, ki mreži Eurodesk omogoča hitro in zanesljivo iskanje informacij, po katerih sprašujejo mladi. Omrežje tako omogoča posredovanje povpraševanj za iskanje partnerjev za projekte v okviru programa Mladi v akciji, navezavo stikov z različnimi mladinskimi organizacijami iz vse Evrope, obveščanje o aktivnostih partnerjev ter posredovanje uporabnih novic in virov. 
 

PODPORA PRI ISKANJU MEDNARODNIH PARTNERJEV

Po mreži organizacij lahko Eurodesk razpošlje vaša povpraševanja za iskanje mednarodnih partnerjev za projekte, predvsem v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji. Vaše povpraševanje za iskanje mednarodnih partnerjev v angleškem jeziku pošljite na: info@eurodesk.si.   
 

EVROPSKI MLADINSKI PORTAL

Mreža Eurodesk upravlja tudi s vsebinami Evropskega mladinskega portala, Evropska pisarna upravlja z evropskimi stranmi, nacionalni Eurodeski pa s stranmi za svoje države. Slovenske strani Evropskega mladinskega portala so dostopne preko bližnjice www.emp.si   
 

INFORMIRANJE

Eurodesk ponuja sveže in preverjene informacije, ki  se dotikajo naslednjih glavnih področij: - evropske priložnosti za mlade: priložnosti in programi za mobilnost mladih, natečaji, razpisi, programi za sofinanciranje projektov, pripravništva, usposabljanja na področju mladinskega dela, dogodki za mlade ...- evropska mladinska politika: Nova EU strategija za mlade, strukturirani dialog, tematska Evropska leta, informacije o evropskih programih na področju mladine, raziskave o mladih …- viri o EU: viri in nadaljnje povezave, o temah povezanih z mladimi na evropski ravni, raziskave o mladih, uporabne platforme za povezovanje na različnih področjih ...
 

KAKOVOST INFORMIRANJA

Pomembno področje Eurodeskovega delovanja je tudi kakovost informiranja mladih. V tem kontekstu Eurodesk zagotavlja evropske informacije, ki jih akterji na področju mladinskega informiranja vključujejo v v svojo ponudbo, vzpostavlja in upravlja z nacionalno mrežo Eurodesk partnerjev, zbira publikacije dobrih praks, oblikuje module usposabljanj za mladinske delavce in organizira usposabljanja za partnerje, na katerih implementira omenjene module ter oblikuje splošne smernice o kakovosti mladinskega informiranja. 

 

SPLETNE POVEZAVE

Eurodesk spletna stran: www.eurodesk.si

Evropska Eurodesk spletna stran: www.eurodesk.eu

Evropski mladinski portal: www.emp.si 

 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...