Filmski teden Evrope 2018 v Celju

Filmski teden Evrope 2018: 9. maja se začenjajo brezplačne filmske projekcije po vsej Sloveniji

Tudi letos v projektu sodeluje Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra. Zaradi izrednega zanimanja v lanskem letu ter v želji po sodelovanju z različnimi lokalnimi organizacijami, smo se v letošnjem letu odločili brezplačne projekcije filmov predvajati v Mestnem kinu Metropol.

Na sporedu bodo trije filmi:

9. maj 2018 ob 20. 00 - Nočni razgledi / Nocturama (2016) 
Režija: Bertrand Bonello
___________________

Sredi Pariza skupina mladih ljudi načrtuje niz terorističnih napadov. Skupino sestavlja pet oseb različnih ras iz Evrope, Azije in Bližnjega vzhoda, preprosto naveličanih družbe, v kateri živijo. Kot se za njihovo generacijo spodobi, njihova komunikacija in izvedba načrta temeljita na uporabi mobilnih telefonov. V nadaljevanju filma iste osebe spremljamo ujete v praznem nakupovalnem središču, skrite pred policijo in vojsko ...
___________________

16. maj 2018 ob 20.00 - Babica / La Sage Femme (2017)
Režija: Martin Provost
___________________

Claire je predana in izkušena babica, ki je vse svoje življenje posvetila drugim. Ravno ko se ubada s skorajšnjim zaprtjem porodnišnice, v kateri dela, jo vznemiri nepričakovan telefonski klic. Béatrice Sobolevski, očetova nekdanja ljubica, ki je pred tridesetimi leti brez sledu izginila, bi jo rada spet videla. Béatrice je Clairino popolno nasprotje: radoživa, muhasta in egocentrična ženska, ki ob svojem zrezku rada spije kozarček rdečega … Zgodba o nenavadnem prijateljstvu med dvema zelo različnima ženskama, v kateri blestita veliki imeni francoskega filma: Catherine Frot in Catherine Deneuve.
___________________

23. maj 2018 ob 20.00 - Insyriated (2017)
Režija: Philippe Van Leeuw
___________________

Mati poskuša ohraniti svojo družino varno pred napadalci, ki prežijo pred vrati njihovega doma. Vojna drama, ki je osvojila nagrado občinstva Berlinale.
___________________

 

Spremljate nas lahko tudi na Facebooku

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti. Skupaj 22 filmov boste letos lahko videli v Ajdovščini, Celju, Izoli, Kranju, Lendavi, Ljubljani, Mariboru, Novem mestu, Novi Gorici, Ptuju, Ravnah na Koroškem, Sežani, Slovenski bistrici in Tolminu.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Celotni spored vseh projekcij si lahko ogledate tukaj 

Delno financira EU.


        

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2018

Petek, 22. 3. 2019 Celjski mladinski center ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...