Program brezplačnih projekcij

V Celjskem mladinskem centru bomo v okviru Filmskega tedna Evrope 2017, brezplačno predvajali tri filme: 

15. maj 2017 ob 20. 00 - QU'EST CE QU'ON A FAIT AU BON DIEU / Bog, le kaj smo zagrešili? 
Dolžina: 1h 37min / 97min
Leto: 2014
Država: Francija
Jezik: francoščina
Scenarij: Philippe de Chauveron in Guy Laurent
Režija: Philippe de Chauveron
Igrajo: Christian Clavier, Chantal Lauby, Ary Abittan, Frédéric Chau, Medi Sadoun,Noom Diawara, Frédérique Bel, Emilie Caen, Julian Piaton

Sinopsis: Vplivni odvetnik Claude in njegova žena Marie izhajata iz ugledne in premožne francoske družine, zato se le stežka privajata na ljubezensko izbiro njunih hčera, ki so se vse po vrsti poročile s tujci - muslimanskim Arabcem, španskim Židom in Kitajcem. Ker se vsa družinska srečanja končajo z neprijetnimi rasnimi predsodki in prepiri, razočarana starša vse upe o čistokrvnemu francoskemu zetu polagata na najmlajšo hčerko. Ta si za partnerja res najde katoličana, toda njegova temna polt v družini znova povzroči nemalo zabavnih in kaotičnih nesporazumov.

18. maj 2017 ob 20.00 - Suburra
Dolžina: 2h 10min / 130min
Leto: 2015
Država: Italija
Jezik: italijanščina
Režija: Stefano Sollima
Igrajo: Pierfrancesco Favino, Elio Germano, Claudio Amendola,Alessandro Borghi, Greta Scarano

Sinopsis: Gangster, znan z imenom Samuraj, bi obalo rimskega predela Ostia rad spremenil v igralniško in kvartopirsko oazo. Podporo najde v skorumpiranem politiku, navdušenem nad mladimi prostitutkami in kokainom, za njim pa stoji tudi vplivni kardinal. Vsi krajevni mafijski šefi se strinjajo, da bodo pomagali pri uresničitvi skupnega cilja. Vendar premirje med njimi ne traja dolgo: divja vojna med nasprotnimi tolpami bo vsak čas ogrozila dobičkonosne Samurajeve sanje.

20. maj 2017 ob 20.00 - Le Tout Nouveau Testament / Čisto nova zaveza

Dolžina: 1h 52min / 112min
Leto: 2015
Država: Francija, Belgija, Luksemburg
Jezik: francoščina
Scenarij: Thomas Gunzig, Jaco Van Dormael
Režija: Jaco Van Dormael
Igrajo: Benoît Poelvoorde, Catherine Deneuve, Yolande Moreau, François Damiens, Pili Groyne

Sinopsis: Ste vedeli, da Bog živi in da z uporniško hčerko in tečno ženo stanuje v socialnem stanovanju v Bruslju? Norčava belgijska komedija svetopisemsko izročilo postavi povsem na glavo. Bog obstaja! Živi v Bruslju, a je prava baraba, nemaren do svoje žene in hčerke. O njegovem sinu vemo vse, o njegovi hčerki pa zelo malo. Njeno ime je Ea in ima deset let. Nekega dne se upre svojemu očetu, vdre v njegov računalnik, njen načrt pa ima apokaliptične posledice. Vsem ljudem na svetu bo namreč prek SMS sporočil razkrila natančen datum njihove neizogibne smrti.

Spremljate nas lahko tudi na Facebooku

Delno financira EU.

         

       

Filmski teden Evrope 2017

V okviru letošnjega Filmskega tedna Evrope bodo od 4. do 22. maja 2017 po Sloveniji potekale projekcije filmov sodobne evropske produkcije. V dvanajstih slovenskih mestih se bo tako zvrstilo kar trideset brezplačnih projekcij. Vsi predvajani filmi so prejemniki podpore podprograma MEDIA Ustvarjalne Evrope za spodbujanje evropske filmske in avdiovizualne industrije. Nekateri izmed njih pa so bili uvrščeni tudi v izbor za nagrado LUX, s katero Evropski parlament spodbuja kulturno raznolikost in povezovanje med evropskimi državami.

Filmski teden Evrope organizirajo regionalne Informacijske točke Evropske unije Europe Direct v Sloveniji v sodelovanju z lokalnimi kinematografi po državi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, njihov namen pa je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

Skupaj osem filmov si bo moč ogledati v Celju, Cerknici, Izoli, Kranju, Ljubljani, Murski Soboti, Novi Gorici, Novem mestu, Pivki, Postojni, Ptuju in na Ravnem na Koroškem.

Spremljate nas lahko tudi na Facebooku

Delno financira EU.

         

Uspešno prvo predvajanje filma v okviru FTE 2017

V ponedeljek, 15. maja 2017, smo ob 20. uri v dvorani Celjskega mladinskega centra pričeli s prvim predvajanjem filma v okviru Filmskega tedna Evrope 2017. Filmski teden Evrope organizira naša Informacijska točka Europe Direct Savinjska, seveda ob pomoči ostalih regionalnih Informacijskih točk Evropske unije Europe Direct v Sloveniji ter v sodelovanju s Centrom Ustvarjalna Evropa in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji. 
Na prvem brezplačnem ogledu francoske komedije Bog, le kaj smo zagrešili? se nam je pridružilo 23 obiskovalcev. Kako je dogodek izgledal si lahko ogledate na fotografijah.

Hkrati pa vas vabimo na ogled drugega filma, ki bo v četrtek, 18. maja s pričetkom ob 20. uri. V kolikor nam bo vreme naklonjeno bo predvajanje na prostem v primeru slabega vremena pa v dvorani Celjskega mladinskega centra. Vabljeni!

Zaključek Filmskega tedna Evrope 2017

Vse regionalne Informacijske točke Evropske unije Europe Direct v Sloveniji, ki so pripomogle k soorganizaciji projekta so bile zadovoljne z obiskom na posameznih lokacijah. Tudi Informacijska točka Evropske unije Europe Direct Savinjska je bila zadovoljna z obiskom na treh projekcijah, ki so se odvile 15., 18. in 20. maja v Celjskem mladinskem centru. V kolikor se nam niste pridružili, si lahko na fotografijah ogledate kaj ste zamudili.

Delno financira EU.

         

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...