Seminarji v okviru projekta Go&learNET

 

V ovkiru projekta Go&learNET prirejamo cikel treh seminarjev. Dva se bosta odvijala v prostorih Celjskega mladinskega centra, eden pa Regionalnem centru za ravnanje z odpadki v Bukovžlaku. 

 

 

Seminar na področju TURIZEM, HOTELIRSTVO se bo izvajal v terminu ponedeljek, 13.4.2015 v prostorih Celjskega mladinskega centra:

Ob 13.00 uri: MCC Hostel in njegova vzpostavitev: Na seminarju boste obiskali MCC Hostel, ki se nahaja v Celju. Spoznali boste, kako vzpostaviti Mladinski hotel, kako poteka prijava na razpis za črpanje sredstev, kako umestiti zgodbe v hostel. Poleg tega boste spoznali ekološki vidik hostla, podporo, ki jo lahko hostel nudi mladinski dejavnosti in pomembnost povezovanja na lokalni in mednarodni ravni.

Ob 13.45: Rezervacijski sistemi, recepcija in vodenje: Na seminarju boste spoznali svet recepcije – kako le ta deluje, kako jo vzpostaviti, kako voditi rezervacije na različnih portalih, kako voditi korespondenco z gosti, kako koordinirati dodatno ponudbo in voditi denarno poslovanje.

Ob 14.30: Nadgradnja turističnih produktov: Na seminarju boste spoznali, kako je potekala implementacija zgodb iz mesta v sobe in obratno, kako se pripraviti na vodenje po mestu, kako zbirati informacije, kako poteka nadgradnja turističnih produktov ter kako se pripraviti na izdajo vodnika za tujce.

Udeležba na seminarju je brezplačna!

Prijave na seminar sprejemamo do petka 10.4.2015 na email naslov: info.pentlja@mc-celje.si

Število mest je omejenih. Dodatnih pogojev za udeležbo na seminarju ni.

 

Seminar na področju VARNOST IGRIŠČ bo potekal v sredo, 15.4.2015 v prostorih Celjskega mladinskega centra:


Ob 10.00 uri:  Zagotavljanje varnosti igrišč: Kje je meja med koristnimi tveganji, ki morajo biti prisotna na igriščih ter na katera tveganja moramo biti pozorni? Zakaj smo do zdaj namenili tako malo pozornosti najbolj ranljivi ciljni skupini, kljub temu, da vse prepogosto zasledimo različne reke, kot npr.: »Na mladih svet stoji.« in »Otroci so naše največje bogastvo.« Kot odgovorni odrasli se začnimo torej tudi tako obnašati! Zato jim začnimo zagotavljati kreativen in varen igralni prostor, pa naj gre za formalno ali neformalno igro. Na vsa ta vprašanja boste prejeli odgovore na seminarju.

Ob 10.45: Od idejne zasnove do certificiranega in varnega igrišča: Kaj vse je potrebno, da bo igrišče pravilno zasnovano, da bodo izbrana pravilna igrala ter le-ta umeščena v izbrani prostor skladno z zahtevami evropskih standardov, bodo poslušalci pridobili osnovne informacije na kaj je potrebno polagati pozornost. Kaj, kako in zakaj? Udeleženci bodo pridobili informacije na delavnici modula, ki bo sestavljena preko predstavitve zahtev (teoretično) in ogled igrišča (praktično), kaj pomeni varnost na lokaciji.

Udeležba na seminarju je brezplačna!

Prijave na seminar sprejemamo do ponedeljka 13.4.2015 na email naslov: info.pentlja@mc-celje.si

Število mest je omejenih. Dodatnih pogojev za udeležbo na seminarju ni.

 

 

Seminar na področju RAVNANJA Z ODPADKI se bo izvajal v sredo, 22.4.2015 ob 9.00 uri v Regionalnem centru za ravnanje z odpadki – RCERO, Bukovžlak 30, Teharje:

Udeleženci seminarja bodo spoznali delovanje Regionalnega centra za ravnanje z odpadki in sodobne tehnologije ravnanja z odpadki v objektih z ogledom obdelave odpadkov v MBO, kompostarne, sortirnice, odlagališča in plinske elektrarne. Dodatno bo predstavljen segment čiščenja izcednih voda (predstavitev in ogled) in sicer čistilne naprave z reverzno osmozo in rastlinske čistilne naprave, zahteve okoljske zakonodaje in spremljanje vplivov na okolje – monitoring ter kako poteka toplotna obdelava odpadkov – sežig v toplarni.

Udeležba na seminarju je brezplačna!

Prijave na seminar sprejemamo do ponedeljka 20.4.2015 na email naslov: info.pentlja@mc-celje.si

Število mest je omejenih. Dodatnih pogojev za udeležbo na seminarju ni.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Natečaj za naj prostovoljca v Mestni občini Celje 2018

Petek, 22. 3. 2019 Celjski mladinski center ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...