EU si ti - Pripovedovalci zgodb: Koncert zasedbe The Stroj

29.09.2018
Sobota, 29. 9. 2018 ob 18:00 uri
Celjski mladinski center
 
Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje v okviru Celjskega mladinskega centra, vas v sklopu dogodkov "EU SI TI: PRIHAJAMO V VAŠ KRAJ" vabi na KONCERT S KONCEPTOM: PRIPOVEDOVALCI ZGODB – ZASEDBA THE STROJ!

Ogrevanje na dogodek se bo pričelo med 18:00 in 20:00 uro, ko si boste lahko ogledali razstavo EU SI TI - SLOVENSKA ZGODBA: THE STROJ. Skupina tolkalcev svoje instrumente izdeluje iz odpadnega materiala ter iz različnih odsluženih strojnih delov in delovnih orodij. Z uporabo odpadnega materiala, recikliranja in ozaveščanja o trajnostnem razvoju tudi hote ali nehote sledijo več direktivam Evropske unije.

V duhu reka »Če nisi slikal, nisi bil« bomo za vas pripravili "photo booth" z različnimi zabavnimi rekviziti. Ker celotni dogodek sledi ideji pripovedovanja zgodb, izkušenj, spominov in želja o EU, bomo za vas postavili platno, na katero boste lahko zapisali vašo lastno EU SI ti zgodbo.

Ob 20:00 uri pričnemo z glavnim dogodkom! V 21 letih ustvarjanja in raziskovanja je skupina THE STROJ izdala 4 albume ter več kot 500-krat nastopila na odrih doma in v tujini. Udeleženci se bodo s člani zasedbe podali na popotovanje skozi glasbeno zgodovino skupine.

Dogodek bomo strnili s pripovedovanjem izvajalcev o njihovi zgodbi, kako so presegli meje Slovenije in prodrli na odre EU; kako so ostali motivirani ves ta čas; kako gledajo na umetnost kot temelj skupne evropske kulturne dediščine; od kod črpajo sredstva za njihove projekte in kako gledajo na glasbeni sektor v EU v prihodnosti. Vse to in še več v zaključnem pogovoru z ustvarjalci!

Skozi zgodbe in izkušnje bomo tako odkrivali priložnosti EU. Predvajani bodo tudi filmi nove kampanje Evropske komisije #EUandME.

Vstop je prost, vljudno vabljeni!

Več informacij o dogodkih EU SI ti: www.europedirect.si/sl/eusiti.
@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...