Etno urban festival

23.06.2016

Etno urban festival sodi med največje programske projekte, ki jih pripravljamo v Celjskem mladinskem centru in je pomembna dopolnitev ter nadgradnja celjske kulturne ponudbe.

Poletni festival ponuja kvaliteten, razgiban, žanrsko raznolik program na različnih področjih. V treh večerih bomo ustvarjali mešano etno urbano atmosfero, kar se bo izrazilo skozi celotno festivalsko dogajanje. Glasba predstavlja osrednji del dogajanja. Skupine, ki nastopajo, sodijo v sam vrh slovenske glasbene scene. V spremljevalnem programu pa bodo različni umetniki predstavili svoj etno urbani pogled skozi literaturo, likovno in vizualno umetnost in ustvarjalne delavnice, ki bodo namenjene prenašanju novega znanja na udeležence. Pestro dogajanje bo tako namenjeno različnim publikam, tako otrokom, mladim kot tudi starejši populaciji.

Program festivala:

Četrtek, 23.6.2016 ob 20.00 uri
Otvoritev razstave Uroša lvančeviča
Atrij in hodnik Mcc-ja

Petek, 24.5.2016 ob 21.00 uri
BACK TO BLACK je projekt posvečen odlični, a žal prehitro preminuli vokalistki Amy Winehouse. Amy Winehouse je znana po svojem izredno čutnem glasu in po m ešanici različnih zvrsti glasbe kot so soul, jazz, rocknrol in r&b. Poleg številnih glasbenih nagrad, ki jih je prejela za svoje delo, je prva glasbenica Velike Britanije, ki je v enem letu osvojila kar pet prestižnih nagrad Grammy. Na koncertu bodo njeno glasbo izvajali člani Vocal BK Studia in izvrstni glasbeniki, ki sodelujejo z Vocal BK Studiem.

25.6.2016, cel dan
Osnove orientalskih plesov ter zaključna predstava ob 20.00 uri.

Vstop na vse dogodke je brezplačen. Vljudno vabljeni.

 

Dogodek sponzorira Zavarovalnica Triglav.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...