Z glasbo do vrelišča: Balkan boys

25.08.2018

Sobota, 25.8.2018 ob 21:00 uri
Atrij Celjskega mladinskega centra

Z glasbo do vrelišča že tradicionalno v Celju!

Vse se je začelo leta 2007, ko je pevec in trobentač Rok Nemanič Nemo prvič obiskal srce trubaške glasbe in energije – festival Gučo, kjer je začutil povezovalno moč balkanske glasbe. Ko je leta 2009 obiskal še koncert zasedbe Fanfare Ciocarlia, je bil odločen, da zbere skupino mladih akademskih glasbenikov, ki bi z njim začela zgodbo, kot je v Sloveniji še ni bilo, zgodbo, v kateri bi preko balkanskih ritmov in melosa prikazali tisto pravo balkansko dušo, energijo, ki združuje ljudi vseh generacij. Tako je istega leta nastala skupina Balkan Boys.

Sprva so se posvečali predvsem razvijanju lastnega glasbenega sloga in ustvarjanju avtorskih pesmi, ki so jih leta 2012 predstavili na albumu From Zabledam, združuje pa elemente balkanske etno/folk glasbe in rocka. Tekom delovanja so sodelovali s prepoznavnimi imeni slovenskega in tujega glasbenega prostora. Ustvarili so unikaten glasbeni slog, ki ga sami poimenujejo balkan pop fusion. Mešanico raznovrstnih ritmov, ki jim je skupna balkanska nota, so predstavili na albumu Radio Me Gusta (2015). Balkan Boys v svojih pesmih na svež, inovativen in sebi lasten način ohranjajo idejo balkanske glasbe, prepleteno z ritmi ska-ja in rumbe.

Skupino na čelu s frontmanom Rokom Nemaničem odlikuje pretanjen občutek za publiko, saj s pronicljivim in kvalitetnim performansom prepriča še tako zahtevne poslušalce. Pridružite se nam torej na njihovem koncertu v MCC!

Vstop je prost!

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...