Gledališke delavnice - Dramski studio

25.10.2011

Prvo srečanje v torek, 25. 10. 2011 ob 16.30 uri, nato vsak torek do zaključka šolskega leta.

Izvajalka delavnic bo Barbara Vidovič, slovenska gledališka igralka.

Je tečaj, kjer se pridobijo osnovna znanja igralske obrti. Razdeljen je na več delov: v začetku se v gledališki delavnici dela po principu gledališkega studia; sprostitvene vaje, ki nam omogočajo, da se znebimo treme in strahu pred nastopanjem; čutno spominske vaje, s katerimi izboljšamo svoje predstavljanje in izražanje občutkov; improvizacije iz vsakdanjega življenja, kjer skozi princip »kako bi če bi« odigramo like, ki so po starosti in drugih dejavnikih čim bolj podobni tistim, ki improvizacijo izvajajo.

Gledališki studio se izvaja v prvi tretjini tečaja intenzivneje, kasneje se k njemu vračamo po potrebi: v nadaljevanju se učimo tehnik govora, gibanja, vživljanja, in učenja krajših dialogov – monologov; tehnika govora, kjer skozi bralne in naučene vaje pridobivamo boljšo dikcijo; tehnika gibanja skozi »džibriš«(izmišljen ponavljajoč jezik) in druge vaje, nam pomaga, da se naučimo opazovati svoje telo v različnih bolj ali manj čustvenih situacijah; tehnika vživljanja nas nauči razlike med posnemanjem in doživljanjem. V nadaljevanju gledališke delavnice se lotimo tudi kreativnega pisanja po improvizacijah, dela po dramskih predlogah in zaključimo s produkcijo.

Komu je namenjen dramski studio? Namenjen je tistim mladim kreativcem, ki bi se radi na kakršen koli način ukvarjali z odrskim uprizarjanjem. Bodisi kot igralci, režiserji, scenaristi – bolj kot je skupina raznolika bolj pestro bo delo. V začetku so vsi za vse. Kasneje se vloge porazdelijo, vendar ne kot v klasičnem gledališču – delo je bolj poenoteno z manjšimi razlikami glede na interese.

Zakaj sploh v dramski studio?
Ker bo zabavno, pestro, sproščujoče, brez hudih obveznosti in veliko smeha.

Minimalno število udeležencev je 6, maksimalno 12.
Dramski studio je namenjen mladim med 15. in 29. letom starosti. Potekal bo do konca šolskega leta, vsak torek v tednu med 16.30 in 19.30 uro.
Mesečna udeležba v programu dramskega studia je 20 EUR.

Prijave zbiramo na info@mc-celje.si in po tel. 03/490 87 40 in 040 756 009.

Delavnica/tečaj poteka v okviru Festivala neformalnega učenja MCC UČI.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...