Izdelaj si svoje oblačilo

27.10.2012

Festival MCC Uči

OBVESTILO! Zaradi premalega števila prijav, delavnica odpade!

Sobota, 27.10. in 3.11. od 9.00 – 15.00

Delavnica IZDELAJ SI SVOJE OBLAČILO je namenjena mladim in starejšim ustvarjalcem, ki jih veselijo ročne spretnosti, predvsem pa oblikovanje in šivanje lastnih oblačil. Namen delavnice je vzpodbuditi mlade in starejše k tekstilni reciklaži, saj je ta v današnjem času še kako pomembna. Ideja o ponovni uporabi že nošenih oblačil in ostalih tekstilnih izdelkov, ki bi jih sicer zavrgli, je v svetu že nekaj časa aktualna, ideja o t.i. "oblačilni reciklaži" pa se čedalje bolj uveljavlja tudi v našem prostoru.

V sklopu 16-ih šolskih ur mentorica udeležence seznani s celotnim procesom izdelave oblačil, ki se prične z risanjem skice, risanjem osnovnega kroja po svojih lastnih merah, krojenjem izdelanega kroja iz različnih tekstilnih materialov in nato s šivanjem oblačilnega izdelka. Udeleženci svoje izdelke oblikujejo in izdelajo iz različnih že nošenih oblačil in tekstilnih izdelkov, ki so na voljo na delavnici, predvsem pa iz tistih rabljenih oblačil in tkanin, ki jih prinesejo od doma. Na delavnici je na voljo ves šiviljski material, ki ga udeleženci potrebujejo, prav tako šivalni stroji in delovni listi. Na delavnico je potrebno prinesti rabljena oblačila ali tkanine, ki bi jih sicer zavrgli; od kuhinjskih tkanin, zaves, do različnih kosov oblačil in torb.  

Vse informacije o prijavi in udeležbi na www.drustvo-aos.com in 051 334 962 (Tjaša).

MCC učilnica. Cena delavnice je 89 EUR.

Delavnica poteka v okviru Festivala MCC Uči. V okviru ED Savinjska bodo na voljo brezplačne publikacije o Evropski uniji.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...