Mcc Uči: Kaj je modelarstvo

15.10.2016

Sobota, 15.10.2016 ob 17.00 uri
Celjski mladinski center

Društvo maketarjev in modelarjev Vodomec nam bo predstvilo čaroben svet izdelvanja modelv in maket. Predstavili bodo tudi svoj letošnji program.

Program društva za leto 2016:

Tudi letos bodo izvedli celoletni tečaj letalskega in brodarskega modelarstva in maketarstva. Tečajniki bodo razdeljeni v 2 skupini, začetno in nadaljevalno. Začetna skupina ima večji poudarek na spoznavanju osnov tehniškega risanja, branju načrtov in osnov meritev v tehniki. Nadaljevalna skupina ima poudarek na samostojnem delu, kreativnosti in ustvarjalnosti.

Tečajniki si izberejo model, ki bi ga radi gradili. Model mora biti primeren njihovim zmožnostim (posvet z mentorjem). Skupaj z mentorjem tečajniki pripravijo načrt in načrt dela, izberejo material in metode dela ter model izdelajo. Izdelani model preizkusijo in ga nato uporabljajo. Če želijo, se lahko z njim udeležijo tudi tekmovanj. Tečajniki nesejo v svojo šolo pokazati izdelane modele, kar jim pomaga do boljše ocene pri tehničnem pouku.

Čez leto bodo izvedli najmanj 3 organizirana spuščanja čolnov in jadranja jadernic na Šmartinskem jezeru, ki se ga bodo udeležili tudi starši in ljubitelji modelarstva. V okviru celoletnega tečaja bodo izvedli tudi individualna učenja letenja z letali, ki jih bodo nadzirali mentorji.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...