Povabilo k sodelovanju na Nagradnem natečaju »Kdor jezika špara, kruha strada«

26.09.2011

Povabilo k sodelovanju na NAGRADNEM NATEČAJU »KDOR JEZIKA ŠPARA. KRUHA STRADA«

V evropskih državah bomo 26. septembra letos obeležili evropski dan jezikov. Znanje tujih jezikov nam omogoča, da s samozavestnejšim pristopom lažje komuniciramo, sklepamo nova poznanstva in prijateljstva, se približamo tujim kulturam in spoznavamo neznane kraje, zagotavlja pa nam tudi konkurenčne prednosti pri zaposlovanju in delovanju na globalnem trgu.

Z natečajem želimo spoznati razmišljanja osnovnošolcev o jezikovni in kulturni različnosti, pomenu vseživljenjskega učenja in večjezičnosti Evropejcev, in jih spodbuditi, da svoje ideje izrazijo kreativno - z izdelavo plakata.

V nagradnem natečaju lahko s svojimi izdelki sodelujejo učenci 7., 8. in 9. razredov osnovnih šol z ročno izdelanim plakatom poljubne oblike formata A2.

Plakati morajo zajemati vizualno izražanje in vključevati jasno sporočilo, vezano na vsebino natečaja.

Strokovna žirija bo najprej izbrala 10 zmagovalcev, ki bodo lahko svoje plakate razstavili v galeriji Celjskega mladinskega centra, ki bo na ogled od 29. novembra dalje. Najboljše ocenjeni plakat pa bo še dodatno nagrajen.

Vsi nagrajeni plakati bodo objavljeni na spletni podstrani Informacijske točke Europe Direct Savinjska in na spletni strani Celjskega mladinskega centra.

Nagradni natečaj se prične 26. septembra 2011 in traja do 05. novembra 2011. Rok za oddajo plakatov je 5. November 2011 (velja datum poštnega žiga na ovojnici). Naslov za oddajo: Celjski mladinski center, Mariborska cesta 2, 3000 Celje.

Za vsa dodatna pojasnila in informacije smo na voljo na elektronskem naslovu info.pentlja@mc-celje.si ali telefonski številki 040570289.

 

UDELEŽBA NA NATEČAJU: PRAVICE IN POGOJI
Na natečaju lahko sodelujejo osnovnošolci 7., 8. in 9. razredov. Vsak prispevek mora na hrbtni strani plakati vsebovati podpisano izjavo, s katero avtor jamči, da je izdelek rezultat njegovega dela. Avtor izdelka je lahko 1 ali največ trije. Nagrajujejo se izdelki, kar pomeni, da če bo nagrajen prispevek skupine z dvema ali tremi avtorji, bo nagrada pripadala skupini. Osebni podatki avtorja vsebujejo ime, priimek, naslov, elektronski naslov, telefon in šolo. Organizatorji zagotavljajo, da bodo s podatki o udeležencih natečaja ravnali v skladu z zakonom o zaščiti osebnih podatkov.


 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...