Tečaj oblikovanja spletnih strani s pomočjo Joomle

15.10.2012

Festival MCC Uči

OBVESTILO! Zaradi premalega števila prijav, tečaj odpade.

Tečaj bo potekal 15., 16., 23., in 24. 10. od 15.30 – 18.30 v multimedijski učilnici.

Obseg uporabe znanj oblikovanja ter upravljanja s spletnimi stranmi je tako široka, da ta znanja lahko uporabimo skoraj na vsakem koraku, tako za osebne kot poslovne namene. Oblikovanje spletnih strani nam v veliki meri olajšuje zelo razširjen sistem za urejanje vsebine Joomla. Joomla administratorju omogoča dodajanje nove in spreminjanje obstoječe vsebine s pomočjo orodij, ki od uporabnika pričakujejo veščine podobne kot za urejanje dokumentov in datotek na osebnem računalniku. Poznavanje spletnih programskih jezikov ne prestavlja več predpogoja za postavitev in urejanje lastnih spletnih strani, v katere je možno vključiti v parih korakih besedilo, slike, videe, galerije, forume in ostalo interaktivno vsebino.

Tečaj zajema: urejanje potrebnih zahtev za postavitev spletne strani (domena, strežnik, sistem za urejanje vsebine); namestitev sistema Joomla; spoznavanje naslovne strani in nadzorne plošče; izbira in nameščanje dizajna; sprememba barvne sheme in logotipa; nameščanje globalnih nastavitev; upravljanje z uporabniškimi računi; urejanje povezav v meniju; dodajanje vsebine v obliki člankov; upravljanje osnovnih komponent; dodajanje in upravljanje modulov in nameščanje razširitev (komponent, modulov, vtičnikov, jezikov, predlog). Minimalno število udeležencev je 6.

Tečaj bo vodil Igor Srdoč iz Društva za evropsko nepridobitno internetno aktivnost. Info in prijave na 031 585 684, igor.srdoc@denia.si.

Cena udeležbe na tečaju je 60 EUR.

Na delavnici bo sodelovala tudi ED Savinjska s svojimi materiali.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

MCC je postal nov mentorski kotiček

Pridružili smo se projektu Mentorski program - Uči se od najboljših in tako postali nova lok...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...