Zaključna konferenca projekta ACT LOCAL - ACTIVE CITIZENSHIP IN A DIALOGUE WITH YOUTH

02.10.2013

V okviru projekta ACT LOCAL - ACTIVE CITIZENSHIP IN A DIALOGUE WITH YOUTH je Celjski mladinski center v konzorciju partnerjev, dne 2. oktobra ob 10.00 uri  izvedel zaključno konferenco kot povzetek dela predhodnih projektnih srečanj v Celju. Na konferenci so mladi predstavili projektne ideje odločevalcem z željo po predstavitvi možnosti za njihovo implementacijo.
Mladi iz mesta Singen in Burgos so predstavili ideje po vključitvi mladih v procese odločanja in po vključevanju mladih v mladinske strukture. Mladi iz mesta Veszprem in Serrenti so predstavili ideje o možnostih, kako na inovativen način informirati mlade o priložnostih, kako mladim ponuditi vsebine, ki bi omogočale, da pridobivajo neformalne kompetence in nova znanja. Mladi iz mesta Doboj so predstavili dve konkretni ideji o vzpostavitvi zunanje telovadnice in igrišča za otroke, mladi iz Celja pa so predstavili projekt vzpostavljanja mladinske politike na lokalnem nivoju in projekt vključevanja mladih v različna dela v celjskem mestnem parku z namenom zmanjšati uporabe alkohola in prepovedanih substanc med mladimi.

Tako so tri srečanja mednarodnega projekta ACT LOCAL obrodila konkretne rešitve in predloge za izboljšanje stanja v partnerskih lokalnih skupnostih. Mlade so preko predstavitve idej, pregleda situacij in preko priprave konkretnih predlogov dobili možnost participacije, odločevalci pa so s projektom dobili več sporočil mladih, kako se naj izzivi, ki se tičejo mladih, rešujejo. Dialog je nedvomno bil vzpostavljen. Župan Mestne občine Celje, Bojan Šrot je prisluhnil mladim in njihovim projektnim idejam ter jih podprl pri ustvarjanju le-teh. S svojo udeležbo na konferenci je pozval mlade, da se aktivno vključijo v ustvarjanje politike, saj se zaveda aktualne situacije mladih in potrebe, da se sliši njihov glas. Ob tem je poudaril pomen izmenjave dobrih praks med partnerskimi mesti ter izrazil željo, da bomo katero od predstavljneih praks in pobud mladih vključili v lokalno politiko.

Projekt je podprt s strani programa Evropa za državljane.
Več o projektu najdete na: http://alturl.com/me259.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

EUROPE DIRECT SAVINJSKA

Evropska komisija je izbrala devet informacijskih točk v okviru mreže Europe Direct v Sloveniji z...

Festival prostovoljstva 2019

Festival prostovoljstva v atriju MCC!  ...

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...