Dobrodelna romantična komedija: iLUTKA

13.10.2015

Humanitarno društvo Enostavno pomagam organizira dobrodelno komedijo – iLutka, ki jo bosta odigrala Tina G. in Gorazd Žilavec, v torek, 13. oktobra 2015, ob 20. uri, v Mestnem kinu Metropol v Celju. Ves izkupiček od vstopnine bo namenjen 5-letnemu Alexu, ki ima cerebralno paralizo, za nakup pripomočkov in dodatnih terapij.

ZGODBA iLutke:
Kljub temu, da je eden od dveh likov v predstavi čisto prava lutka, najmodernejši high-tech model, ki so ga izdelali kot možno zamenjavo za prave ženske, je iLutka igra o človeških odnosih. Marko (Gorazd Žilavec) je štiridesetletni javni uslužbenec, ki ima za sabo 7-letno razmerje s 'pravo žensko'. Kljub temu, da mu je njegova bivša zadnji dve leti poskušala razložiti, kaj v njunem razmerju 'ne štima', je začuden in razočaran, da ga je zapustila 'tako na hitro'. Na razpisu za poskusne lutke, ki so jih ustvarili na Inštitutu Jožef Štefan, pa se mu končno nasmehne sreča. Za šest mesecev dobi v 'preizkus' najnovejši model - lutko (Tina Gorenjak), ki bo v prihodnosti morda lahko odlična zamenjava za prave ženske. Lutka je res programirana za vse: kuha, lika, pere, sesa ... pa tudi na celoten 'repertoar' seksualnih aktivnosti v institutu niso pozabili. In kje se zatakne? Pri človeškem faktorju. Kaj je tista popolnost za katero stremimo pri našem partnerju/ki? In ali res to potrebujemo? Ali pa so presenečenja in raznolikost, nepredvidljivost, strast to, kar je pravzaprav popolno?

Avtor: Miro Gavran
Režiser: Samo M. Strelec
Igrata: Tina Gorenjak in Gorazd Žilavec

ZA ALEXA:
Alex je 5-letnik, ki ima cerebralno paralizo. Ima težave z motoriko in gibanjem: ne hodi, ne sedi, ne obvlada drže glave, ne more uporabljati rok, ne more se normalno prehranjevati, ne more govoriti. Ima težave z epilepsijo in dihanjem. Sicer redno obiskuje fizioterapijo, logopeda ter delovne terapije in tako počasi, vendar vztrajno napreduje. Ker je borec in ker mamica in očka verjameta vanj.

Humor, interaktivnost in odlični dramski zapleti nam zagotavljajo večer poln doživetij.
Doživimo ga skupaj in pomagajmo Alexu!

Vstopnice so v prodaji v Turistični agenciji Palma (Lilekova ulica 2, Celje), cena je 10 EUR. Ves izkupiček od vstopnine bo namenjen 5-letnemu Alexu, ki ima cerebralno paralizo.

 


PODPORNIKI PROJEKTA:
Cinkarna Celje
Nepremičnine Celje
Mestno kino Metropol
Prima komunikacije
Media Idea
Vocal BK studio
RAM2
Klub študentov občine Celje
Omega d.o.o.
Adrialab
Filter urbane rešitve
Celjski mladinski center
City Center
Celjan
Novi tednik & Radio Celje
TA Palma Celje
Srednja šola za strojništvo, mehatroniko in medije Celje

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...