M. Zupančič: Razred

24.10.2014

V petek, dne 24. 10. ob 19.30 uri, vabljeni v Celjski mladinski center na predstavo:

M. Zupančič: Razred
 

Gostovanje dramske skupine KD Vrhovo.

                             

Opis predstave:

"Besedilo tematizira položaj delavskega razreda v sodobnem svetu, kar spretno prikaže na natančnih in izčiščenih dialogih med protagonisti drame. Pod vodstvom samooklicanih strokovnjakov različnih področij na seminarju poteka izobraževanje nekvalificiranih delavcev podjetja. Edini obiskovalec seminarja se tako znajde v navzkrižju bizarnih zahtev in situacij, ki naj bi jih izpolnjeval sodobni delavec, pa čeprav za ceno izgube lastnega dostojanstva.

S prepletom komičnega in resnega so v postavitvi želeli prikazati predvsem neizprosnost večine do posameznika, njihovo neiskrenost in kruti črno-beli svet, v katerem ni prostora za drugačnost in svobodno razmišljanje."

O skupini:
Skupina deluje v okviru Prosvetnega društva Vrhovo in trenutno šteje 7 članov - 6 igralcev in režiserko. Skupaj so začeli ustvarjati pred petimi leti in to je naša tretja predstava. Posegajo po sodobnih besedilih slovenske in tuje dramatike, s prejšnjo predstavo (Hrup za odrom, Michael Frayn) so se udeležili festivala mednarodnih gledaliških skupin v Srbiji in prejeli nagrado za najduhovitejšo predstavo festivala. S trenutno aktualno predstavo, dramo Matjaža Zupančiča Razred pa so se uvrstili na regijski del festivala Vizije (naprej jih je uvrstil režiser Miha Golob) ter imeli do sedaj 5 ponovitev, saj smo predstavo premierno uprizorili pretekli marec. 
Skupino sestavljajo mladi ustvarjalci, ki se z odrom seznanjajo že od svojih otroških let. Skoraj vsi imajo za seboj že več kot 10 let nastopanja in s tem veliko izkušenj.

Vodja seminarja - Andreja Šunta
Stilistka - Mia Podlesnik
Terapevtka - Mateja Klembas
Schultz - Luka Klanšek
Santori - Simon Bregar
Moški - Nejc Povšič

Režija: Urška Klajn
Scenografija: Martin Klajn, Janko Bec
Tehnična pomoč: Martin Klajn
Organizacijska pomoč: PD Vrhovo
Plakati in gledališki listi: Maša Matoša

V sodelovanju s Celjskim mladinskim centrom.

Vstop prost.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...