Medeja, Medeja, Medeja

05.12.2015

Predstava Medeja, Medeja, Medeja je nastala kot magistrski projekt Mateje Kokol, režiserke v bliskovitem vzponu, katera je za svoj gledališki prvenec Stoli prejela mednarodno nagrado Art Centra Most in s svojimi predstavami že gostovala v različnih svetovnih državah.

Medeja – ime mnogih obrazov vas na predstavo, ki bo potekala v Plesnem Forumu Celje, vabi v soboto, 5. decembra ob 19. uri.

»Medeja je Otrok. Medeja je Čarovnica. Medeja je Jožica. V magistrskem projektu Medeja, Medeja, Medeja je ekipa ustvarjalcev svoj fokus usmerila na eksperimentalno raziskovanje prostora, časa in telesa. Avtorski projekt po motivih Senekove in Evripidove Medeje. Producenta: Akademija za gledališče, radio, film in televizijo v Ljubljani ter Mestno gledališče ljubljansko.«

Prevajalka Senekove Medeje: Jera Ivanc. Prevajalec Evripidove Medeje: Marko Marinčič. Režiserka in oblikovalka svetlobe: Mateja Kokol. Dramaturginja: Marina Radić. Scenografka: Karin Rožman. Kostumografka: Iris Kovačič. Koreografa in oblikovalca zvoka: SZ3. Igralka: Jožica Avbelj.

Predstavi bo sledil pogovor z ustvarjalkami, ki ga bo vodila dramaturginja Nuša Komplet Peperko.

Vstopnice po 5 EUR (dijaki, študentje) oz. 7 EUR (ostali) so na voljo v MCC kavarni in na internetu http://www.mojekarte.si/si/medeja-medeja-medeja/vstopnice-104786.html. Za udeležence ustvarjalnic Festivala IRIU (Pesniška kolonija – osnovnica, Glodalnica idr.) je udeležba brezplačna.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...