Medkulturni večer z gledališko predstavo: Ljubezen za 17.50 dolarjev

V okviru projekta Mladi ambasadorji medkulturnega dialoga smo si 30.01.2014 v dvorani Celjskega mladinskega centra ogledali gledališko predstavo Ljubezen za 17.50 dolarjev.

Ljubezen za 17.50 dolarjev je glasbeno-gledališki performans s štirimi zgodbami Charlesa Bukowskega, ki je avtorski projekt mladih celjskih umetnikov Mihe Firšta, Mihaela Strniše, Luke Marcena in Nike Korenjak. V izogib zapadlosti v prostaški jezik, izrazito seksualnost, alkoholizem in nasilje smo se osredotočili na sporočilno vrednost predstave, na prefinjenost med cenenim in primitivnim. Kljub trdemu jeziku so nastopajoči pokazali človeškost karakterjev, saj kljub življenjski situaciji ohranjajo stopnjo dostojanstva. Zato so nam z združitvijo glasbe in teskstov Charlesa Bukowskega pripravili medkulturno večerno poslastico, s katero so nas vpeljali v prepleten svet blišča in bede.

Foto: Tadej Perčič

»This Programme is implemented by the European Commision – with the financial support from the Progress Programme of the European Union. It was established fo financially support the implementation of the objectives of the European Union in the employment, social affairs and equal opportunities area, and thereby contribute to the achievement of the Europe 2020 Strategy goals in these fields.«

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...