Mesec mladih: Gledališče pod zvezdami

16.05.2015

Sobotne večere znamo kulturno preživljati tudi mladi, zato tudi letos v sklopu Meseca mladih organiziramo Gledališče pod zvezdami.

16. maja 2015 ob 20.30 uri si bomo v atriju Celjskega mladinskega centra pod milim nebom skupaj ogledali dramsko uprizotirev gledališke predstave Služkinji v izvedbi Gledališča Hiše kulture Celje.

 

SLUŽKINJI

Sestri Claire in Solange, služkinji pri Gospe, verjameta v upor. Z igro pretvarjanja in (na prvi pogled nedolžnimi) krajami identitete, se upirata svojemu življenju. A skozi upor se njun boj preseli na drugo, bolj ostro in neposredno bojišče – v njiju same, globoko v njuna jaza, gola in nezaščitena. 

Tako njuna igra upora in njun boj dobita novi dimenziji. Kot glavno vprašanje nujne izjemno intimne drame se vzpostavi vprašanje identitete – kako vem, kdo sem, če se nimam s kom primerjati in kako dolgo sploh lahko sem, če ne vem, zakaj sem.

Umetniška ekipa Gledališča Hiše kulture Celje pod taktirko mladega režiserja Luka Marcena v Služkinjah nadaljuje svojo pot postavljanja ogledal intmni biti sodobnega individuma, ki se je znašel (in nemara prepogosto zašel) v družbi krutega sveta 21. stoletja.

Služkinje mladih celjskih ustvarjalcev na izjemno izčiščeno likovno podlago in brez odvečnih pomagal postavlajo človeka, ki mora sočloveku pogledati v pravi obraz. A ne le s svojimi besedami in očem vidno podobo, ampak predvsem s svojo energijo, z močjo svojega bitja.

Komorna, do skrajnosti intimna in čustveno nabita atmosfera prav na tak neposreden način želi korespondirati z gledalci v dvorani in s človekom 21. stoletja v najbolj splošnem pomenu besede.

 

Vstopnine za ogled predstave ni, zato se nam brez izgovorov pridružite in pomagajte oživeti kulturno dogajanje v Celju.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...