Plesna predstava Šepetajoči kamen

20.09.2013

ŠEPETAJOČI KAMEN
Plesna predstava (krajša oblika predstave)

V petek, 20.9.2013 ob 20.15 se skozi krajšo različico plesne predstave Šepetajoči Kamen predstavita Sara Stropnik in Luka Mancini.

Ples & koreografija: Sara Stropnik in Luka Mancini
Glasba: Lex van Someren, Najoua iz zgošcenke "tojevsekarsespomnim"(Ana Kravanja in Samo Kutin), Žiga Birsa in Špela Cvetko
Oblikovanje: Luka Mancini
Fotografija: Peter Kuralt
Kostumi: Sibila Stropnik, Luni
Avdio: Mojca Krivec
Luči: Tomaž Koren
    
V starodavni moči kamna biva srčna modrost. Imeti kamnito srce, pri starih indijanskih ljudstvih pomeni močno srce, polno ljubezni, ki ga nič na tem svetu ne more streti. Duh kamna je živ, ko se zdi, da spi, spi njegovo srce. A ko mu pozorno prisluhnemo, se prebudi, se nas dotakne in oživi. Nežen glas notranjosti šepeta o resnici. Moč občutenega (slišanega) je tako močna, da nekaj v tebi zahrepeni in te popelje na večno pot vrnitve domov. Blagoslov Duše in ljubezen matere Zemlje te opogumita za prve korake. Pot te sooči s sencami notranjosti, strahovi uma, nezaupanjem vase in blokado kaosa. Sprejmeš in spustiš. Nato s popolnim zaupanjem korakaš dalje. V tišino, v globino, v notranji mir. Vzpenjaš se na goro Duha. Na samem vrhu se oblaki razjasnijo. Vidiš odsev, slišiš odmev, veš kdo si. Šepetanje postane pesem. Čedalje glasnejša je. Dotik Srca v dihu enosti ostane za večno.

Plesna predstava Šepetajoči kamen je obred posvetitve prostora, slavljenje Življenja in spev celovitosti zdravilne moške in ženske energije v nas. Pelje nas na potovanje v intimno občutenje skrite topline srca. Navdih za prestavo so bile gibalne tehnike plesalcev Ples skozi srce in Wiwai, ki bodo podrobneje predstavljene v obliki plesne delavnice. Nadgradnja ideje predstave je zavestno tkanje niti med sodobnim plesnim gibom z elementi različnih gibalnih/plesnih tehnik kot so tai-chi, hatha joga, zdravilna pacifiška haka, metoda Plesa petih ritmov, Biodanza, magične kretnje po Castanedi in salsa.

Prizori:

Prebujanje
Posvetitev
Blagoslov Zemlje
V deželi senc
Žarki spoznanja
Srečanje v Srcu

Trajanje: 22 minut

V atriju Celjskega mladinskega centra.

Prost vstop!


Mnenja udeležencev:
"Ni besed za to kar sem občutil. Prebudili ste me. Hvala." Boštjan
"Najlepša hvala za to predstavo, ki je ena izmed takšnih stvari, za katere se splača živeti. Še tako naprej!" Andreja
»Prelepo je bilo. Še vedno se mi mota po glavi.« Nina


"Ples Luke in Sare je ekstaza, ki skozi kod telesa odpira prostor pronicanja večnosti v sekvence časa. Dotični kadri svetlobnega zapisa so le utrinki iz vaje, ki vabijo, da v ekskluzivni uprizoritvi skupaj prisluhnemo pripovedi šepetajočih kamnov." Peter
 

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

Oddaj komentar

Ime:
E-pošta:
Komentar:
Pošlji komentar

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...