Festival: Dobimo se pred Škucem

06.07.2015

 Kdaj: 17.-26. 7. 2015

 Kje: Pred ŠKUCem, Stari trg 21, Ljubljana

Festival Dobimo se pred Škucem ljubljanskemu občinstvu predstavlja sklop raznolikih kulturnih popoldnevov in večerov, ki so vsi brez vstopnine in se odvijajo na Starem trgu v Ljubljani. Festival poteka vedno meseca julija, tokrat že petnajstič zapored. Namen festivala je, da bi s kvalitetnimi kulturno-umetniškimi dogodki dopolnili in popestrili poletno dogajanje v starem mestnem jedru Ljubljane.

V letošnji program so poleg že ustaljenih festivalskih sklopov, kot so Muzika na Starem trgu, Teater v galeriji, Ustvarjalno2 in Poletne ustvarjalnice, vključili tudi dokumentarna filma režiserja Damjana Kozoleta o umetnikih Zori Stančič in Ulayu.

V sklopu Muzika na starem trgu se bodo predstavili: Parezzago jazz Quartet, Radio mondo,Bas in glas, Metod Banko in TeoColleri, Tadej Vesenjak, Žak Štuhlač, Ida & Other Bears, Ksenija Jus in Katja Stare in All Strings Detached. Z glasbo pa bo povezan tudi kabaret Sex, art & superfood, literarno vizualni večer Nakonektana poezija in koncert ter ustvarjalna delavnica za otroke Smetiščni orkester.

V sklopu Teater v galeriji so vključili dve predstavi za odrasle Wild Child in The City in Irena! Ali ne morem več!, ter štiri predstave za otroke Pavliha, Cirkuški piknik, Račka in Muca Copatarica.

Letošnji festival bo vključeval tudi dvodnevni ustvarjalni delavnici Sitotisk ekspress in Pohištvo iz recikliranega kartona ter še deset enodnevnih ustvarjalnic.

Študentje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na NTF bodo letos pripravili razstavo Prihodnost zdaj in modno revijo, ki bo podprta z glasbeno spremljavo. Druga razstava pa bo predstavila  dela z naslovom Plastenje, mladega portugalskega umetnika Simaa Bessa.

Program festivala najdete tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...