IRIU literarni razpis

19.10.2015

Kje: Celjski mladinski center

Rok prijave: 5. 11. 2015

Konec novembra 2015 pričenja Inštitut IRIU, znotraj novega 14-dnevnega Festivala IRIU / Kaj se dogaja z IRIU, med drugim tudi s svojim šestim ciklom Literarnih ustvarjalnic. Ker IRIU inštitut sledi novim tehnologijam in novim pedagoškim pristopom, so v tem duhu sprememb, vsakoletno nadgrajuje tudi njegov program. Letošnji prvi festivalni paket sprememb bo prelomen ne samo za IRIU, ampak za celoten slovenski literarni prostor.

Literarne ustvarjalnice imajo letos novo vsebinsko zasnovo:

  • Pesniške kolonije, ki so razdeljene na t.i. Osnovnice inNadaljevalnice (namenjene poeziji),
  • Senzorialno-literarno ustvarjalnico,
  • Kritiški studio Pranger, ki je razdeljen na dva sklopa: Kritiški studio Pranger – prevod in Kritiški studio Pranger – kritika(potekata v sodelovanju s KUD-om Pranger),
  • Glodalnica dramskega pisanja (namenjena dramskemu pisanju).

Zainteresirani posamezniki in posameznice se lahko prijavite na Ustvarjalnice do vključno 5. novembra 2015. Program festivala je časovno pripravljen tako, da boste imeli(e) možnost obiskovati več tipov ustvarjalnic in ostalih dogodkov.

Ustvarjali boste v Celjskem mladinskem centru, ki je bil štirikrat zapored s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport nagrajen kot najboljši mladinski center v Sloveniji. Potencialne nočitve vam bodo omogočene v mladinskem hotelu, ki je lani prejel Certifikat odličnosti in sicer Certifikat HI – Q po kriterijih največje svetovne organizacije Hostelling International ter Award of exellence 2014 na podlagi ocen obiskovalcev s celega sveta.

Celotni program in pravila prijave najdete tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...