Konferenca (Y)Our Future jeseni v Celju

16.09.2015

Statistika o brezposelnosti se je v preteklih mesecih začela izboljševati in kaže, da se bo perspektiva mladih v Sloveniji na področju zaposlovanja, v kolikor se bo trend nadaljeval, izboljšala. Vsekakor pa je še vedno izredno pomemben aktiven pristop k iskanju zaposlitve, dejavnost nacionalnih, regionalnih in lokalnih institucij s področja zaposlovanja pa lahko mladim postopek olajša, z ustreznimi mehanizmi pa doprinese k povečanju zaposlovanja.

(Y)Our Future Slovenia, slovenska podružnica evropske iniciative, katere nameni so boj proti brezposelnosti mladih, prizadevanje za opolnomočenje mladih, večanje njihove zaposljivosti, odpiranje novih delovnih mest in ustvarjanje priložnosti za delo in zaposlitev, bo v sredo, 21. oktobra 2015, v Celju priredila srečanje mladih s predstavniki različnih organizacij s področja zaposlovanja v regiji.

Iniciativo je na pobudo JCI (Junior Chamber International, Inc.) v Slovenijo preselila mlada in zagnana ekipa, ki letos pripravlja prvi projekt (Y)Our Future Slovenia. Na konferenci bodo sodelovali gosti iz gospodarstva in javnega sektorja, strokovnjaki za upravljanje s človeškimi viri in predstavniki lokalnih oblasti. Čez dan bodo potekale različne delavnice in okrogle mize, mladi pa se bodo lahko udeležili tudi individualnega svetovanja.

Prijave na dogodek bodo odprte 20. septembra, število prijav pa je omejeno.

Več informacij najdete tukaj.

Facebook stran tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...