Mladinska mreža MaMa praznuje 10 let

11.09.2015

Mladinska mreža MaMa letos obeležuje 10. obletnico delovanja. Ustanovljena je bila z namenom združevanja organizacij, ki se ukvarjajo s problematiko mladih, zaradi zastopanja skupnih interesov, medsebojnega sodelovanja in povezovanja ter aktivnega soustvarjanja mladinske politike. Z nastankom Mreže MaMa so mladinski centri dobili organizacijo, ki zastopa in zagovarja njihove interese. Danes šteje Mreža MaMa že 44 članic.

Ob obletnici pripravljajo številne aktivnosti, med drugimi teden mladinskih centrov, natečaj za naj prostovoljca/-ko mladinskega centra, naj fotografijo in naj zgodbo, s katerimi želijo povečati prepoznavnost vloge mladinskih centrov in njihovega dela. Praznovanje obletnice bo potekalo v Celjskem mladinskem centru, 17.9.2015, obletnice pa se bosta udeležila bivša direktorja, Uroš Skrinar in Patricia Čular ter direktor Urada za mladino RS, mag. Peter Debeljak. Skupaj z aktualno direktorico mag. Majo Hostnik bodo namenili nekaj besed prihodnosti in predvsem preteklosti mladinskega delovanja.  Na dogodku bo potekala tudi prestavitev Strategije razvoja mladinskih centrov Mreže MaMa in druženje od kulturno-umetniškem programu.

Teden mladinskih centrov

V tednu med 14. in 20. septembrom se bo odvijal Teden mladinskih centrov, katerega cilj je promocija mladinskih centrov in mladinskega dela in izpostaviti pomen dela, ki ga opravljajo, tako za lokalno skupnost kot tudi na nacionalni ravni. V tem tednu bodo po mladinskih centri po Slovenije potekali številni dogodki in aktivnosti.

Več o programu si lahko preberete TUKAJ.

Natečaj za naj prostovoljca/-ko, fotografijo in zgodbo

Mreža MaMa razpisuje tudi natečaj za najboljšo fotografijo s tematiko dogajanja v mladinskih centrih, najboljšo zgodbo povezano z delom mladinskih centrov ter za naj prostovoljca/ko mladinskega centra. Z natečajem želijo motivirati in spodbuditi komunikacijo ter prenos dobrih praks med mladinskimi centri.

Rok za prijave je do 14.9.2015.

Prijavnico in podrobnejše informacije o natečaju najdete TUKAJ.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...