Natečaj za najboljšo kratko zgodbo: metaFORA – IZZA ZRCALA

08.03.2017

metaFORA je projekt za spodbujanje ustvarjalnega pisanja in izražanja. Deluje kot možnost za uveljavljanje mladih avtorjev, saj ponuja možnost za izražanje kreativnosti in literarno ustvarjanje. Natečaj za najboljšo kratko zgodbo razpisuje Mestna knjižnica Ljubljana v sodelovanju s Knjižnico Vladimira Nazora – Knjižnice grada Zagreba.

Natečaj je razpisan za zgodbo z elementi fantastike. Fantastična literatura združuje žanre, ki se oddaljujejo od resničnosti: fantastiko, grozljivko, utopijo in ostale razvojne oblike, ki segajo od pravljic do mitov in futurističnih zgodb. Zgodba naj bo v slovenskem jeziku, lahko ima največ 5.400 znakov s presledki in ne sme biti predhodno objavljena. Sodelujete lahko le z eno zgodbo. Na natečaj pa se lahko prijavite, če ste stari med 15 in 25 let.

Strokovna žirija bo izbrala tri najboljše zgodbe, ki bodo nagrajene, razglasitev in javno branje bo potekalo aprila 2017 na Noč Knjige. Prvonagrajenec/-ka poleg nagrade dobi tudi mesto člana/-ice strokovne žirije na natečaju metaFORA 2018.

Rok za oddajo zgodb je 15. marec 2017 na: metafora@mklj.si.

Več o natečaju tukaj.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...