Okrogla miza “Mladinske organizacije naše in vaše mladosti”

24.05.2017

V četrtek, 25. 5. 2017, ko praznujemo Dan mladosti, vabimo vse mlade in mlade po srcu, da se nam pridružite ob 18:00 v INFOPEKI na okrogli mizi “Mladinske organizacije naše in vaše mladosti”. Dogodek poteka v okivri 20. obletnice Pekarne Magdalenske mreže.

Na okrogli mizi, ki jo pripravljamo v sodelovanju z Ustanovo Pohorski bataljon, bomo z gostjami_i dr. Rajkom Muršičem, kulturni antropolog FF LJ in UPB, Želkom Peliconom iz KUD France Prešeren in UPB, Mojco Selak iz Rdeče Ostrige in UPB, Niko Bezeljak iz GT22, Aleksandro Goropevšek iz Radia MARŠ, Kolektivom Pizda! iz Pekarne Magdalenske mreže in Urško Breznik, direktorico Pekarne Magdalenske mreže, spregovorile_i o samoniklih mladinskih prizoriščih nekoč in danes.

Naj gre za klub, mladinski center ali študentski radio, njihovo bistvo je, da so skupnost mladih in tistih, ki delajo z mladimi in za mlade. So programsko avtonomni in se skozi svoje programe upirajo standarizaciji in poneumljanju mladih.

Samoniklost delovanja pomeni avtonomijo, sproščeno, neformalno okolje, ki spodbuja ustvarjalnost, inovativnost, drznost in kitično mišljenje. V pogovoru se bomo soočile_i tudi s tem, kako so mladinske (sub)kulture vstopale na lokalna politična prizorišča, z nenehnim prisvajanjem prostorov za alternativno kult urno produkcijo ter politično delovanje.

@ Hitro objavi: Twitter Facebook

E-novice

Naroči se na E-novice!

Zemljevid za popotnike "Celje City of legends"

Nov, drugačen turistični produkt - prvi ilustrirani turistični zemljevid mesta Celja, s pomočjo k...